餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2020-03-17 64 views
餃掂黎到中環,當然又要幫親一下,餃子,麵食都一樣好食。餃子方面今次要食餐勁既,叫了份粟米豬肉餃,湯餃,湯底好好味,清而鮮甜,配豬肉餃好味道,而餃子每隻都足料,陷料足,而皮薄,薄得來,一咬開都是滿滿栗米和鮮肉。 今晚吾想食飯,正好來一碗餃子。元貝豬肉餃,叫了煎餃。煎餃又是另一番風味,外皮脆,而內裡香口,一咬開元貝的咸香味正好與香口的外皮相配合。四川涼麵,配上芝麻醬。有一種清涼的感覺。加上花生粒及青瓜絲,好爽好清涼的感覺。叫了涼麵,當然都要來一個湯麵,湯麵是雲吞湯麵,有12隻小雲吞,一口雲吞,一放入口就可以吞。麵雖浸湯,但仍保持佢既彈牙口感,麵質不錯。小食方面,叫了雲耳及蜜餞雞翼。蜜餞雞翼,充滿絲絲蜜糖甜味,以上都係咸食,叫個甜雞翼可以話好驚喜。雲耳,小雲耳惹味,一方面覺得好辣,越食越開胃。飲品,蜂蜜檸檬薏米水及雪梨水。雖然叫凍,最值得讚既係佢係吾會加凍,咁就可以完全保持飲品的原汁原味。飲品吾會太甜,有清熱既感覺
餃掂黎到中環,當然又要幫親一下,
餃子,麵食都一樣好食。
餃子方面
今次要食餐勁既,叫了份粟米豬肉餃,
粟米豬肉餃

元貝豬肉餃

叫了涼麵,當然都要來一個湯麵,
四川涼麵

湯麵是雲吞湯麵,有12隻小雲吞,一口雲吞,一
放入口就可以吞。麵雖浸湯,但仍保持佢既彈牙口感,麵質不錯。

小食方面,叫了雲耳及蜜餞雞翼。
雲耳,小雲耳惹味,一方面覺得好辣,越食越開胃。
蜜餞雞翼

酸辣小雲耳

飲品,蜂蜜檸檬薏米水及雪梨水。
粟米豬肉餃
元貝豬肉餃