今次係第二次來這cafe, 服務真係越來越差, D野UN好食都無用, 仲要根本唔係好食!第一次去,已經夠好笑。等個pancake等左足足40分鐘,真係40分鐘!!太難忘,搞到我以為自己等緊東京果款souffle pancake...都算,同個friend吹住水等,好,終於來到,切落去,完完全全痴晒底,成浸燶味攻出來,真係火都尼,於是叫一位四眼女侍應來,佢夠膽死答我「係咁架,好正常」我將D湧到出門牙既粗口逐粒吞返落肚,如非必要,我都唔想令D侍應咁難受,我深呼吸,叫佢自己聞下D燶味,同睇清楚有幾咁痴底,佢都仲死撐話「好正常」。好,機會俾左你,你仲係咁得意,我唯有話「麻煩你搵個智商高D既正常職員來同我講野,我同你溝通唔到」然後有位經理過來,馬上道歉,再即刻整返個無痴底,無燶味既pancake來。第一次O咀經驗完。既然服務咁差,d女侍應咁得意,咁點解仲要去第二次呢?因為我朋友book左枱,好,我辜且俾多次機會呢間餐廳。入到去,已坐滿人,我地4個人當然係想坐一張四位枱啦,唔係book枱來做乜?但佢地竟然俾張十人枱我地坐,然後話要同其他客人share table. 即刻火都來,如果要塔枱,咁請問我

同樣地,我將D湧上喉嚨既粗口吞落肚,一於同個「經理」Nicole Chan理論,點解你唔俾book枱客人調去坐4人枱,而俾walk in客坐呢?就算佢地係訂左枱,咁我地都一樣係訂左枱吖,先來先上岸,點講都應該俾我地坐張4人枱先啦下話?

果位「經理」Nicole Chan態度勁串,自以為口才好叻咁一輪咀bilibala,我一野喝停叫佢shut up,我都未講完你嘈乜野先? 佢個表情十足果D好唔忿氣既MK妹一樣,我真係好唔明呢D質素!由內到外,點解可以做到經理咁趕客?唔係要你靚,家陣唔係選美,但都唔該注意一下儀容,整潔D,唔好油頭垢面咁吖。唔洗要你五星級酒店服務態度,我都知自己唔係去半島high tea, 但我不至於係去踎大排檔吖,假假地都係間餐廳,你俾D咁既服務態度我??一句唔好意思都無,只係不斷講歪理死撐。好心你返去俾人再培訓啦,餐廳請著你真係喊三聲。

由於你實在太得意,而我又太得閒,我已經向Mira, 向你老細, 再向wiredcafe日本店投訴你。

Other Info. : 今次係第二次來這cafe, 服務真係越來越差, D野UN好食都無用, 仲要根本唔係好食! 第一次去,已經夠好笑。等個pancake等左足足40分鐘,真係40分鐘!!太難忘,搞到我以為自己等緊東京果款souffle pancake...都算,同個friend吹住水等,好,終於來到,切落去,完完全全痴晒底,成浸燶味攻出來,真係火都尼,於是叫一位四眼女侍應來,佢夠膽死答我「係咁架,好正常」我將D湧到出門牙既粗口逐粒吞返落肚,如非必要,我都唔想令D侍應咁難受,我深呼吸,叫佢自己聞下D燶味,同睇清楚有幾咁痴底,佢都仲死撐話「好正常」。好,機會俾左你,你仲係咁得意,我唯有話「麻煩你搵個智商高D既正常職員來同我講野,我同你溝通唔到」然後有位經理過來,馬上道歉,再即刻整返個無痴底,無燶味既pancake來。第一次O咀經驗完。 既然服務咁差,d女侍應咁得意,咁點解仲要去第二次呢?因為我朋友book左枱,好,我辜且俾多次機會呢間餐廳。入到去,已坐滿人,我地4個人當然係想坐一張四位枱啦,唔係book枱來做乜?但佢地竟然俾張十人枱我地坐,然後話要同其他客人share table. 即刻火都來,如果要塔枱,咁請問我做乜要book枱呢?點解唔reserve table俾客人呢? 果位金毛短髮,樣子分不到男定女,自稱係「經理」既'Nicole Chan"就話嘞「呢度全場都係訂枱架啦」。好,算,我地都坐住張十人枱先,但實在唔想同其他人share枱,傾計唔方便,於是諗住見到有人埋單就調去四人枱。坐左幾分鐘真係有人埋單走,於是我地想調過去坐。 當時未落order,水都無杯serve過我地,餐牌都無俾過我地,即係我地只需要立手袋行過隔離枱就得,乜都唔洗搬,果位金毛「經理」阿Nicole Chan即刻衝出來話唔得,然後仲帶左出面客人入來坐張4人枱,我忍唔住問下人地係訂枱定walk in,佢地答我話係walk in。想問大家,俾你,你火唔火? 同樣地,我將D湧上喉嚨既粗口吞落肚,一於同個「經理」Nicole Chan理論,點解你唔俾book枱客人調去坐4人枱,而俾walk in客坐呢?就算佢地係訂左枱,咁我地都一樣係訂左枱吖,先來先上岸,點講都應該俾我地坐張4人枱先啦下話? 果位「經理」Nicole Chan態度勁串,自以為口才好叻咁一輪咀bilibala,我一野喝停叫佢shut up,我都未講完你嘈乜野先? 佢個表情十足果D好唔忿氣既MK妹一樣,我真係好唔明呢D質素!由內到外,點解可以做到經理咁趕客?唔係要你靚,家陣唔係選美,但都唔該注意一下儀容,整潔D,唔好油頭垢面咁吖。唔洗要你五星級酒店服務態度,我都知自己唔係去半島high tea, 但我不至於係去踎大排檔吖,假假地都係間餐廳,你俾D咁既服務態度我??一句唔好意思都無,只係不斷講歪理死撐。好心你返去俾人再培訓啦,餐廳請著你真係喊三聲。 由於你實在太得意,而我又太得閒,我已經向Mira, 向你老細, 再向wiredcafe日本店投訴你。 你地在openrice搞book枱有discount係好事, 但都唔該計下數, 你地有幾多張枱可以在同一時段俾人book先得架, 一味谷人數, 又唔做好風險評估, 搞到好似我地今次咁, book左枱都要「塔枱」, 咁我做乜要book枱先? 一係你地就事先講明俾人知有可能要塔枱, 而唔係好似阿Nicole 姐咁黑社會態度, 扯高8度咁講「呢度個個都係book枱架啦, 唔夠枱就要塔枱架啦」搞到我以為自己食緊大排檔!垃圾!不知所謂!
2018-03-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)