星期日約左朋友去葵青劇場睇風車草既黑心喜劇《Di-Dar音樂劇場》,順便去劇場地下嘅「牧羊少年咖啡館 」食飯。我地三個人叫咗一個金沙咸蛋黃鳳尾🍤蝦意大利粉,慢煮BBQ醬豬肋骨,千島海鮮 pizza🍕,本身二人餐有送 Häagen-Dazs 雪糕但我地加咗少少錢轉咗特濃半熟芝士撻同焙茶心太軟,另外再加咗一份是拉差醬雞翼。最尾三個人都食到好飽。金沙咸蛋黃鳳尾蝦意大利粉,咸蛋同蝦🍤呢組合真係好夾;慢煮BBQ醬豬肋骨肉質鬆軟,BBQ汁又酸酸甜甜好開胃;千島海鮮 pizza🍕,脆脆的餅底好味又唔會太厚。特濃半熟芝士撻既撻底好酥化,加埋無化果令到佢唔會膩;焙茶心太軟流心程度非常澎湃,但焙茶香味濃郁,甘中帶甜之餘。而拉差醬雞翼香辣多汁比起水牛城雞翼無咁辣適合不太能食辣既人士。整體食物份量十足,餐廳環境舒適,服務態度親切。下次一定會再來。好食又開心,真係一個愉快嘅用餐體驗!🍴👍

最尾三個人都食到好飽。

2024-08-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 慢煮BBQ醬豬肋骨