欣賞佢有午市套餐比客人多個選擇(但一至五同六日假期係會有唔同價錢), 仲可以以優惠價換購烤鴨, 但食中左個份量過分地少既餐, 感到中伏😂普遍食物味道很一般😐•••🍴ᴍᴀɪɴ·羲和馳名烤鴨半隻 (午市套餐+$198)﹟呢個signature烤鴨做得幾唔錯🤨有專人係旁邊即場片隻鴨, 食用前都會有人講解下食法同食既次序, 而佢d醬比較特別既有個廚師特製既黃芥末醬, 比一般既偏突出甜酸味, 另外仲有山楂條, 洋蔥同埋青瓜條等等既配料, 配番個烤鴨食落感覺唔會太油膩, 特別既仲有就係配料其中一款有爆炸糖💥staff形容咁就係識跳舞既鴨係你口腔內😂😂總括黎講佢個皮真係烤得好脆而且皮下脂肪都幾入口即溶, 食落都唔會太濟👍🍴ᴍᴀɪɴ·乾燒伊麵 (配汽水) $78🍴ᴍᴀɪɴ·櫻花蝦海皇炒飯 (配汽水) $78﹟個伊麵同炒飯都係比較正常發揮既午市主食, 味道普普通通🤨🤨份量都叫做適中🍴ᴍᴀɪɴ·宮保雞丁 (配湯+飯+菜) $88 ﹟都係比較普通既小菜, 唔係好食到有辣味, 而且佢係用花生一齊炒, 感覺怪怪的😂 個人認為用腰果黎炒好似正常d?!🤔雞肉都算係嫩既😅🍴ᴍᴀɪɴ·梅菜干煸四季豆 (配湯+飯+菜)
•••
🍴ᴍᴀɪɴ·羲和馳名烤鴨半隻 (午市套餐+$198)

🍴ᴍᴀɪɴ·乾燒伊麵 (配汽水) $78
🍴ᴍᴀɪɴ·櫻花蝦海皇炒飯 (配汽水) $78
乾燒伊麵
櫻花蝦海皇炒飯

🍴ᴍᴀɪɴ·宮保雞丁 (配湯+飯+菜) $88
宮保雞丁

🍴ᴍᴀɪɴ·梅菜干煸四季豆 (配湯+飯+菜) $88
﹟呢個會建議大家唔好order🙅‍♀🙅‍♂️️🙅‍♀️雖然明白set lunch同a la carte會有出入, 但佢黎到既時候, 真係忍唔住要"嘩"一聲, 四季豆既份量少得驚人😰😰加埋哂都唔知有無5條完整既份量, 無CP值可言🤦🏻‍♀️
梅菜干煸四季豆

🍴ᴍᴀɪɴ·金沙海皇豆腐 (單點) $128
﹟首先值得一讚佢既溫度夠熱, 見到有金沙2隻字, 以為會有較多既鹹蛋味, 但味道略為偏淡, 叫做豆腐食落都算係滑身🤨😂
金沙海皇豆腐