2019-02-24
今晚係我同家人第3次去食,頭2次坐房個邊,每位侍應態度都非常好,食物都好好味。今日媽媽生日再去幫襯係坐大廳,首先食物比上2次明顯差左,最出名既叉燒,一食落口啲蜜汁就痴住曬我啲牙。炒面比上次食既多油左好多,而且偏濕,一啲都唔好食,唔值百幾蚊碟。個蠔煲啲蠔又好腥,咬左一啖就食唔落。訂台時已問有無限時,職員說沒有,6:30入席食野,到叫埋糖水,當時8:30左右,想影幾張相,但係我地影機途中,店員不停收走我地台既碟杯等等。感覺勁趕客。最後埋單$1800左右,短髮位職員俾左張單我地,講左句唔記得計茶位就走左,無拎走張單,返黎再俾另一張單我又咩都無講就走左,一睇張單計左7位茶錢。我地6大1細,細個位得2歲,問經過位短髮侍應,佢話無飲茶都要計(我真係第一次聽),再問返俾單我地短職員,佢態度好唔客氣甘問,甘而家你地幾位呀?一眼睇曬幾多人,要我逐個數俾你? 之後再問短髮職員係咪2歲都要計?佢話唔使,又話我唔知甘多,係同事話7位。講完頭也不回再去重新開單,再俾單我地個時,又係掉低張單就走左。睇返張單,佢唔係減左1位,係加多6位,即是變了收13位茶錢!!1張單錯3次,到第4次先岩,態度重要甘唔客氣,一般酒樓
訂台時已問有無限時,職員說
1張單錯3次,到第4次先岩,態度重要甘唔客氣,一般酒樓既態度都比佢地好(房那幾位侍應好很多),野食亦維持唔到水準,唔會再幫襯!!