平時去Cafe感覺啲食物都係嗰幾款,冇乜新意,呢一間喺銅鑼灣嘅Cafe就改變咗對Cafe嘅刻板印象!因為佢用嘅色彩都係貴價食材,而且無論擺盤同埋味道都一絕!推薦大家試吓!西班牙風乾火腿片30個月配季節蜜瓜西班牙火腿同蜜瓜真係絕配!蜜瓜好甜好清爽,配鹹鹹嘅西班牙火腿,一個好正嘅Starter!生拆蟹粉拌北京拉麵呢個真係不得不讚,皆因佢有創意得來賣相同埋味道都好好!蟹粉好足料,鋪滿晒成個碟,另外仲有一杯滿滿嘅蟹膏,北京拉麵係比較幼身嘅,好掛汁!另外仲配咗一支花雕酒,食之前可以喺上邊噴一啲花雕酒,令呢個菜嘅香味更突出!大讚!龍蝦扁意粉龍蝦扁意粉都很不錯!佢用嘅係一整新鮮龍蝦,蝦肉彈牙!另外調配嘅龍蝦汁都好濃郁,同意粉配起嚟食好襯!夏日麽麼茶另外點咗一杯花茶,呢個花茶有舒緩情緒嘅作用,聞落去好香好舒服!飲落嘅話有微微嘅蘋果酸,都幾醒胃同埋解膩!Tiramisu呢個Tiramisu都不錯,蛋糕體好濕潤,而且酒味好足!食落又唔會太甜!幾好味!紫薯麻糬巴斯克蛋糕紫薯味好重,旁邊仲配有一啲麻糬,蛋糕睇軟身得來又好Rich !總括而言,呢間Cafe改變咗我對Cafe嘅古板印象,真係眼前一亮,係打卡同埋品

西班牙風乾火腿片30個月配季節蜜瓜

生拆蟹粉拌北京拉麵

龍蝦扁意粉

夏日麽麼茶

Tiramisu

紫薯麻糬巴斯克蛋糕

總括而言,呢間Cafe改變咗我對Cafe嘅古板印象,真係眼前一亮,係打卡同埋品嚐美食嘅好地方!大家都不妨帶朋友嚟chill吓!
  • 生拆蟹粉拌北京拉麵