2021-12-31
灣仔St.Regis Hotel 入面米芝連一星嘅「潤」,環境幽雅,坐得舒服闊落,佢哋服務態度非常好,不斷會幫你斟茶,亦為我哋介紹食物,而當然佢嘅點心真係冇得輸,無論影相同味道都非常好,水準好高👍🏻去開就睇埋佢哋嘅lobby,St.Regis 嘅lobby唔算好大,不過佢嘅Christmas decorations 就grand 得嚟又夠warm🥰,好值得影多幾張相食物。。。。。。。。。。。。。煙燻滷水鵝肝- 呢個餸真係💯👍🏻色香味俱全,打開蓋已經聞到好香嘅煙燻味,入口即溶,滑到好似食松露朱古力嘅感覺,到最後食到鵝肝嘅味道,真係必食👍🏻👍🏻錦繡球黑椒和牛酥- 呢個點心真係食手工,錦繡球造型出色,食落非常香口鬆化,配上和牛餡料,一啲都唔溜娘惹鹹水角- 青蘋果造型好可愛,最犀利係佢有一塊樹葉墊底,塊樹葉有晒樹紋做得非常細緻,食落口係非常脆身嘅薯片,而鹹水角味道就不過不失金蒜龍蝦春卷- 外皮酥脆薄身,龍蝦餡爽口彈牙,不過要快食,如果唔係外皮就會霖番石榴楊枝甘露- 睇個顏色好似唔係太吸引,不過食落真係非常好食,唔太甜,淡淡石榴好清新總括來講,佢價錢雖然唔平,但真心覺得「值得」
食物。。。。。。。。。。。。。
煙燻滷水鵝肝
錦繡球黑椒和牛酥
娘惹鹹水角
金蒜龍蝦春卷
番石榴楊枝甘露
總括來講,佢價錢雖然唔平,但真心覺得「值得」