為左慶祝bf生日,我事前上網搵了好多資料,見哩間食評幾高,故帶bf一試。食得出食材新鮮職員好細心講解每道壽司名堂,以及品嚐次序。有點奇怪的是,職員話由上至下左至右咁去食,即係海膽軍艦係最後先食,但正常人都知紫菜唔擺得耐,一耐就會''林'',有乜理由放最後先食?? 另外可惜$5xx的特選壽司之中沒有帆立貝。頭盤十分之開胃,味道酸酸甜甜,有水雲、什菇、牛柳、海膽豆腐黑椒加鹽去炒,鮑魚片雖然偏鹹,但仍食得出鮑魚嘅爽甜同鮮味,配埋魚子一齊食,口感極好。相反龍蝦極重口味,只保留龍蝦嘅爽彈,但就失去鮮味。只可以講配菜比牛更好食炒飯偏淡,很一般甜品反而有驚喜唯獨果略酸總括而言,是吃得飽的,但不是10全10美,亦唔太值哩個價錢(兩個人連加一$2266),如果有得揀,相信唔會再幫襯
食得出食材新鮮
職員好細心講解每道壽司名堂,以及品嚐次序。
頭盤十分之開胃,味道酸酸甜甜,有水雲、什菇、牛柳、海膽豆腐
相反龍蝦極重口味,只保留龍蝦嘅爽彈,但就失去鮮味。
只可以講配菜比牛更好食
炒飯偏淡,很一般
甜品反而有驚喜
唯獨果略酸
Other Info. : 侍應幾細心,不斷主動為客人加茶。
2016-11-20
$1000 (Dinner)
Celebration
Birthday