上兩個星期五,同個朋友去到呢間餐廳,見氣氛唔差,然後就入去食。我地拎起個DRINKS LIST,睇下有咩野飲,見到有泰國同德國啤酒,然後就叫個男侍應介紹下。個男侍應都唔錯,為我地講解唔同啤酒既特色。仲問我地飲得多唔多,多就可以叫個任飲PLAN,會抵D。我地話我地飲得唔多,唔駛啦。果刻都覺得間野幾窩心。去到呢一刻都無咩問題。跟手我地就開始ORDER野食。有個女侍應(疑似老闆娘)跟我地D ORDER。呢個女侍應真係不得了! 全程黑口黑面,態度又勁差。我地都算ORDER左幾多野食,而我地就坐緊一張細檯,咁我地ORDER D食物呢,佢就差唔多全部一齊上(呢個係廚房問題,唔關女侍應事)。但個女侍應就將已經上檯既野,問都無問過我地就幫我地合合拼拼,有汁既同無汁既又拼埋一碟,務求要騰出空間比佢放野。大佬呀,d汁撈埋落d鹽燒既野上面,點先?至於食物質量,真心講真係麻麻。海蝦燒到過火,蝦肉”梅”。肉類,全部都燒過火,同食牛肉,豬肉乾差不多。燒白鱔,個皮一D都唔脆,可能魚身厚,入面仲生生地。最好既一樣係燒蠔,鮮味! 可惜SIZE細。我地食到差唔多,打算叫第二輪DRINKS,叫個女侍應比個DRINKS LI
我地食到差唔多,打算叫第二輪DRINKS,叫個女侍應比個DRINKS LIST 黎睇,佢完全IGNORE我地,然後佢指左個男侍應過黎。
自問堅唔係麻煩客,成餐飯都只係一開始叫個男侍應介紹下啤酒,ORDER 野食,叫第二輪啤酒,最後叫佢地埋單,中間真係無叫過佢地SERVE我地任何野,就算野食唔好食(或者我地認為唔熟),我地都無出過一句聲。
最後,令我要打呢篇食評既最主要原因係: 當我地叫埋單,個女侍應黑口黑面過黎比張單我地。我簽卡,佢跟手響我面前拎住我張信用卡行去隔離舖(疑似姐妹店)度碌,又唔解釋下比我聽係咩原因,呢個係咩玩法?我真心唔知隔離係做咩生意,我淨係知我張信用卡,簽食肆我有5倍積分,如果隔離唔係食肆,我係會有損失,再者,你係唔係都要同我解釋下點解要咁做呢? 呢個舉動都未算堅,個女侍應拎翻本帳簿比我果時(唔應該講拎翻,應該講放響我地張檯上面),然後同我講 ”你自己分開張信用卡單,拎翻張底單,留抵張面單就可以走”。 咩料? 我地2個人食左9百幾蚊。講真,唔係話真係一個好大既數目,但未至於要受呢D服務態度呀麻?
呢間野,個疑似老闆娘既女侍應,真係趕客。我會完全BLACK LIST 呢間野!