2023-02-27
一大班朋友敘舊食飯,諗住揀間米芝連實冇死。但食完之後真係好質疑佢米芝連呢個名銜係點黎😇首先,一上到去就係咁sell啲菜式,我地表示唔感興趣就即刻皺晒眉頭,開始唔耐煩咁。之後全程都係黑口黑面,皺眉頭。其次,上菜時間慢,食到極冇心機。第三,漏單。食到尾聲我地見個菜都未到就請職員幫我地睇下係咪漏咗,口講話幫我地睇,過多十幾分鐘之後走黎我地張枱前面嗌對講機,問我地個菜有冇整到,問完再同我地講「你地睇到啦,我幫你地問咗啦」(又係黑口黑面),極奇怪。跟住大家可以一齊黎欣賞下啲餸菜:1. 砵仔焗魚腸有啲腥,我食唔到腥嘢所以我唔鐘意,有食到腥嘅朋友話可接受2. 豉油王鵝腸一啲都唔入味,白烚完淋啲豉油都濃味過佢,下面伴碟啲芽菜連汁都冇多滴,淡茂茂。3. Wasabi京蔥炒肥牛賣相都唔吸引,肥牛好似凍肉鋪啲平價肥牛,京蔥有好多都唔夠熟,食落好辣,整體都唔好食4.豉油雞呢個算係最好食,雞肉嫩滑,但價錢要$406,略貴整體:價錢貴,同質素唔成正比。服務態度差,比錢買難受。唔會再幫襯
其次,上菜時間慢,食到極冇心機。
跟住大家可以一齊黎欣賞下啲餸菜:
1. 砵仔焗魚腸
有啲腥,我食唔到腥嘢所以我唔鐘意,有食到腥嘅朋友話可接受
2. 豉油王鵝腸
3. Wasabi京蔥炒肥牛
4.豉油雞
呢個算係最好食,雞肉嫩滑,但價錢要$406,略貴
整體:
價錢貴,同質素唔成正比。服務態度差,比錢買難受。唔會再幫襯