2024-01-24 188 views
走入羲和小館,首先個環境已經幫到餐廳加分。🍽️🌟 一坐低,就即刻被當日推介吸引,咁我當然要點啦!首先,呢個「京味烤鴨」,係我食過最酥皮、最滋味噴張嘅烤鴨🦆!肉質鮮嫩,鴨皮金黃酥脆,好誘人!再點嗰個「山珍松茸素羹」,飲一啖,清新提神,松茸嘅香味真係教人回味。而家嘅重頭戲,我覺得絕對係「鮑汁雞粒燜飯」,撈一撈,米粒乾身又扣味,真係讓人食指大動啊!口感、味道、視覺全方位嚟個滿足。插播一個小Tips,「蜜汁脆芋絲」真係必試嘅開胃菜👍!脆到喇叭聲,夠哂口感,蜜汁又甜到心坎去。雖然食細路嘅心水小籠包冇影到相,但我告訴你,小籠包亦都系皮薄餡美,湯汁豐富,絕對值得一試!整體嚟講,今次食完之後,我覺得羲和小館唔單止滿足我嘅五官,仲滿足咗我尋找美食嘅心靈。仲等咩,約埋三五知己,一試呢處嘅美食囉!🎉👫