.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍚 𝚃𝚒𝚖𝚎𝚕𝚎𝚜𝚜 𝙲𝚑𝚒𝚗𝚎𝚜𝚎 𝙲𝚞𝚒𝚜𝚒𝚗𝚎 @ 🌟 沙田新強記燒鵝海鮮酒家《👽食神大媽食中菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:火腩豆腐煲 HKD 98燒鵝雙拼飯 HKD 68西檸脆雞球 HKD 98下午茶孖寶 HKD 38.8- 山竹牛肉- 豬腩卷- 鹹水角- 奶皇包.😛 細細個嘅時候去踩單車一定會嚟呢度食晚飯,好幾年冇嚟過,今次剛好有機會經過,點可以唔嚟飲餐靚茶。.🥘 一向最鍾意食呢個「火腩豆腐煲」,好足料,火腩炆得好軟好入味,肥瘦相間。豆腐卜吸曬湯汁,配埋碗白飯超滿足。.🔥 仲有呢度最出名係食燒味,呢個「燒鵝雙拼飯」一定必食。燒鵝皮脆,燒肉肥瘦均勻,爽皮。.🍋 好耐冇食過「西檸脆雞球」,好開胃。好大碟,雞球炸得香脆,比檸檬汁包裹住。.😆 仲要剛好冇預謀嘅情況底下撞啱下午茶時段有優惠,即刻叫兩份「下午茶孖寶」食下。揀咗「山竹牛肉」、「豬腩卷」、「鹹水角」同「奶皇包」。好經典又好味,同埋每一件嘅SIZE都幾大下。.😎 好耐冇嚟呢度食嘢啦,同埋之前都比較少食佢嘅下午茶。空間好大坐得好舒服,嘢食份量好足但大件,同埋上菜仍然會起點心卡
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

山竹牛肉
豬腩卷
鹹水角
奶黃包

😎 好耐冇嚟呢度食嘢啦,同埋之前都比較少食佢嘅下午茶。空間好大坐得好舒服,嘢食份量好足但大件,同埋上菜仍然會起點心卡上面吸印仔,好懷舊,有機會記得嚟試吓。

📍 大圍積運街2-8號海福花園商場地下47-50號舖
☎️ +(852)2613-8208
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$198 (Tea)
火腩豆腐煲
燒鵝雙拼飯