翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2024-12-12 1105 views
呢排有食神, 又去咗一間成日打算去食嘅餐廳,適逢其會11月份指定菜式5折優惠🤑🤑🤑,心動不如行動 💓💓💓 就去試吓啦~店位於尖沙咀亞士厘道樓上店,裝修以粵式酒樓為主調,加上中式裝飾點綴,帶有文化感,環境新淨舒服~ 😇😇😇招牌菜以炒蟹為招徠 🦀🦀🦀 有不同嘅煮法,有避風塘炒、胡椒炒、鵝肝炒……. etc. 一場嚟到都叫返一味試試味,據店長講蟹係用越南進口肉蟹 🦀,較本地蟹大隻同埋肉地厚d~ 平均每隻有斤幾重!👍👍👍除咗蟹之外,我哋仲食咗以下菜式 :1.)冷盤 :蒜泥白肉🍖🍖🍖 清清地嘅豬肉配上香蒜茸汁,幾香口😋😋😋2.)黑胡椒炒蟹 🦀🦀🦀 店長推介招牌避風塘炒蟹,不過我哋想試吓新口味,口道都幾好,淡淡胡椒香,加上少許甜嘅味道,同d蟹肉幾夾🤤🤤🤤 食落d蟹肉都幾多👍👍3.)酸菜大班魚(龍躉) 🐋🐋🐋 酸菜魚食得多,酸菜龍躉都係第一次食,呢味餸明顯冇清江魚咁滑,但魚肉味就更濃更香,間中轉下口味都👌4.)燒汁牛肋條 🥩🥩🥩 d牛肋條煮得啱啱好,又有肉味又夠林,配埋個特制燒汁😋😋 推介 ⭐️整體今餐係真材實料兼抵食嘅一餐 😋😋😇⭐️⭐️⭐️ 蟹&指定菜式有50% off 🤑🤑🤑⭐️⭐️⭐️ 店員服務好好,樂於

除咗蟹之外,我哋仲食咗以下菜式 :

整體今餐係真材實料兼抵食嘅一餐 😋😋😇

⭐️⭐️⭐️ 蟹&指定菜式有50% off 🤑🤑🤑
⭐️⭐️⭐️ 店員服務好好,樂於推介,有講有笑👍👍

• 黑白胡椒蟹
  • 燒汁牛肋條