六如前身係中環三小漁 地點位於中環靚靚商廈裝潢現代中國風 非常凸顯精緻Fusion中菜嘅時代感主廚好後生 好多明星都有嚟幫襯過🥢黑磚豆腐 ($18/件)黑磚豆腐外脆內軟 外層脆得係好鬆化 而豆腐就好嫩滑🥢煙燻糖心蛋 ($18/半隻)微燻味好香 配糖心蛋入口感覺唔錯🥢鮮麻椒油泡聖子 ($198)我哋叫咗2隻聖子 好大隻 每隻都1開2 我好鐘意食聖子 平時都會買返屋企整 處理聖子嘅過程都要花D時間沖洗乾淨先會無沙用麻椒嚟做調味出奇地又好入味好夾 仲用咗大量蔥花墊底 夾埋聖子一齊食好味👍🏻 🥢茴香平扁爽肉白菜花 ($128)豬頸肉乾扁西蘭花 豬頸肉爽口新鮮 西蘭花亦夠幹身同入味 份量好多 加少少辣椒提香 簡單一道菜係岩我嘅口味🥢千絲戒末蝦球 ($148)4隻大蝦 真係好大隻 肉質彈牙 係常點嘅菜式 擺盤好靚🥢川味脆牛腩 ($138)呢個好適合飲酒慢慢傾計嘅朋友 口感似風乾牛肉乾 川辣炸脆外層 份量又多🥢香茅烤椒煎焗蠔 ($112)店員上檯打開蓋勁香香茅味 呢個煮法都幾特別 4隻生蠔本身先煎香 再淋上蒜蓉醬 再用大量香茅墊底嚟煎焗 🥢六如鮮製棗茸糕 ($62)紅棗糕我係屋企都成日整 過程繁複
六如前身係中環三小漁 地點位於中環靚靚商廈
裝潢現代中國風 非常凸顯精緻Fusion中菜嘅時代感
主廚好後生 好多明星都有嚟幫襯過

🥢黑磚豆腐 ($18/件)
黑磚豆腐外脆內軟 外層脆得係好鬆化 而豆腐就好嫩滑
🥢煙燻糖心蛋 ($18/半隻)
微燻味好香 配糖心蛋入口感覺唔錯
🥢鮮麻椒油泡聖子 ($198)
我哋叫咗2隻聖子 好大隻 每隻都1開2
🥢茴香平扁爽肉白菜花 ($128)
🥢千絲戒末蝦球 ($148)
4隻大蝦 真係好大隻 肉質彈牙
係常點嘅菜式 擺盤好靚
🥢川味脆牛腩 ($138)
呢個好適合飲酒慢慢傾計嘅朋友
口感似風乾牛肉乾 川辣炸脆外層 份量又多
🥢香茅烤椒煎焗蠔 ($112)
店員上檯打開蓋勁香香茅味 呢個煮法都幾特別
4隻生蠔本身先煎香 再淋上蒜蓉醬 再用大量香茅墊底嚟煎焗
🥢六如鮮製棗茸糕 ($62)
紅棗糕我係屋企都成日整 過程繁複 真係手工錢
呢款係棗茸糕 係有用埋紅棗肉茸嚟整 我覺得好出色 唔會太甜而紅棗味出兼且非常軟糯
朋友知我鐘意食 4件我食咗3件🤣
原價$148一底 依家早鳥優惠$98 冬至及新年將至 可以買定劵 真心係抵買🫶🏻

🍵茶芥 ($15/位)
❤️棗茸糕原價$148/盒 依加早鳥優惠$98/盒
❤️六如除咗散叫 仲有中式廚司發辦$680起(2位起)
❤️設有包場及包房服務 家庭聚會公司聚餐都好體面
❤️第一次嚟一定要叫手作糖山冰鎮咕嚕肉($198)