2019-01-23
朋友話尖沙咀開咗間拉麵店🍲又抵食又好味,今日帶我去試下。店內細細,只有幾張吧檯。拉麵款式唔算多,不過通常好食嘅拉麵店都係得幾款選擇。menu上只有4款拉麵:雞白湯拉麵、柚子雞白湯拉麵、辣味噌拉麵同埋期間限定,見到menu同牆上面貼上期間限定係黑蒜油拉麵,話明期間限定,當然一定要點番碗啦。而因為我哋大家都唔食辣,所以都無揀到辣味噌拉麵,最後揀咗特別少少嘅柚子雞白湯拉麵。呢度落單方式同日本餐廳點拉麵嘅方法都一樣,可以比客人自由選擇配料同調味料。例如:叉燒方面如果揀正常就有兩片雞、一片豬,客人可以自行揀要全雞或全豬。雞油、蔥、拉麵軟硬度都可以自己選擇。柚子雞白湯拉麵湯底清淡,麵上有一團柚子蓉,將佢撈埋落湯,有淡淡柚子嘅香味,感覺清新。兩片雞🐔、一片豬🐖,份量足夠,麵質爽口彈牙, 滋味十足。黑蒜油拉麵非常濃味,濃郁稠密的黑蒜湯,麵質煙韌彈牙,全部都配以秘製厚切叉燒、溏心蛋、 掛湯能力一流。另外本身想叫個小食胸軟骨餃子,可惜已經賣晒!唯有下次再嚟過。飲品方面都有好多款式,除咗各式汽水之外,仲有好多款日本直送嘅梳打,例如:招福貓梳打、完熟桃味梳打、信州白葡萄梳打等等。大家下次去開尖沙咀,不妨可以考
朋友話尖沙咀開咗間拉麵店🍲又抵食又好味,今日帶我去試下。
大家下次去開尖沙咀,不妨可以考慮下去呢度食拉麵🍲。