2018-05-30 96 views
係尖沙咀番工其中一個好處係,食lunch大把選擇。今日我行約5分鐘去佐敦搵好野食,發現到呢間係「吳松街」既「Marco’s Oyster Bar & Grill」既意大利餐廳,就入內開餐了。好大間餐廳,好大個招牌,座位闊落,食客們均坐得舒適。裝修簡約優雅,富歐陸氣息,梳化卡位多。好抵食呀,$58起的午餐,加$10有埋餐飲甜品。先來餐湯「忌簾什菌湯」,每口都是磨碎了的什菌,絕對可媲美貴價餐廳fine dining個d餐湯,嗒嗒真材實料,絕無粉味。餐包新鮮熱辣,軟熟香甜,應該是穀物包。我點了「香煎龍脷魚跟薯菜」,令人充滿驚喜!薯條粗大,薯肉飽滿;旁邊的是極新鮮的生菜羅馬菜意大利菜組成的沙律;龍脷魚大塊而肉嫩,醬汁香濃帶微酸,類似蛋黃醬。超大碟的「心太軟」,質素絕不遜於甜品店。閃亮亮的朱古力醬傾巢而出,十分滿足。六十幾蚊有餐包、餐湯、主菜、甜品同餐飲,實在係超抵食,仲要大份又好味,除了「性價比極高」形容詞外,已諗唔到更貼切既詞語形容呢個午餐。相信呢間餐廳會成了我的飯堂。

好大間餐廳,好大個招牌,座位闊落,食客們均坐得舒適。

裝修簡約優雅,富歐陸氣息,梳化卡位多。

好抵食呀,$58起的午餐,加$10有埋餐飲甜品

超大碟的「心太軟」,質素絕不遜於甜品店。

閃亮亮的朱古力醬傾巢而出,十分滿足。

• 朱古力心太軟