2009-03-01
寫食評前看到好壞參半...7 : 6, 銅鑼灣店試過了, 今晚試試荃灣店, 就看看我今晚的遭遇吧!星期天...六點幾去到, 只有一兩枱客, 我們被安排在靠邊四人位, 部長介紹每枱可選一種特價菜式, 我們選了清蒸海斑仔, $58 (約14兩), 另叫生啫農家菜, $5x, 後者先上, 砂煲燒熱, 倒下蝦醬再將生菜拌勻, 好再唔太鹹, 生菜都幾爽脆! 然後等了大半個鐘...條魚都未上, 問了一位姓梁主任, 她以教訓式口吻回應....條魚生劏, 新鮮蒸...梗耐啦, 如果即上, 你都唔敢食啦! 無耐地...再等了約十分鐘, 就黎啦....大小足秤, 夠滑, 有啲位置幾實下, 以 $58斑仔都幾抵, 不過, 連白飯兩碗, 前菜, 茗茶加一, $172, 抵唔抵就真係見仁見智! 市道差, 人手不足, 舉手既客都好多, 食物環境還可以, 但服務就真係麻麻地!