拍拖食飯想食好少少,環境唔錯有啲氣氛就最好 睇社交平台見好多人推薦呢間餐廳價錢合理,食物好似幾花手工咁令我好有興趣先講食後感環境靚,飲品食物質素高同用心,服務態度好好雖然價位唔係低,但出品完全值得呢個價錢支持💪🏻💪🏻餐廳環境少少昏暗,酒吧位置會比較eye catching 唔單止吧枱位置靚,Ciclo嘅雞尾酒仲令我好驚喜Koko Ringo - 以斑蘭為主調、Gin為主嘅雞尾酒,香氣同味道都係好天然嘅斑蘭味面頭嘅椰子mousse好滑,慢慢融落酒入面會帶出淡淡嘅椰子底調係一杯飲同聞都好舒服嘅酒,非常鐘意Sake Sour - 用日本酒做主體嘅雞尾酒,加入咗檸檬、菠蘿同蛋白去搖匀好清新易飲,又係一杯令人好有印象嘅cocktail👏🏻吞拿魚他他大大粒,完全唔吝嗇牛油果醬滑得嚟有做調味,呢啲細節位好加分😍順滑嘅料配上酥脆炸紫菜,好正唯一改善就係辣油另上可能會更好,客人可以自行調節Uni Lobster Bisque Arancini以下close up欣賞下先本質係炸risotto飯團嘅前菜做得非常精緻意大利飯用咗西式高湯同龍蝦去煮龍蝦味好鮮但唔會太霸道面頭擺咗北海道海膽做點綴,鮮得嚟同脆嘅炸
拍拖食飯想食好少少,環境唔錯有啲氣氛就最好
睇社交平台見好多人推薦呢間餐廳
價錢合理,食物好似幾花手工咁
令我好有興趣

先講食後感
環境靚,飲品食物質素高同用心,服務態度好好
雖然價位唔係低,但出品完全值得呢個價錢
支持💪🏻💪🏻
餐廳環境少少昏暗,酒吧位置會比較eye catching
唔單止吧枱位置靚,Ciclo嘅雞尾酒仲令我好驚喜
Koko  Ringo
係一杯飲同聞都好舒服嘅酒,非常鐘意
Tuna  Tartare ,  Sake  sour
好清新易飲,又係一杯令人好有印象嘅cocktail👏🏻
Tuna  Tartare
吞拿魚他他大大粒,完全唔吝嗇
牛油果醬滑得嚟有做調味,呢啲細節位好加分😍
順滑嘅料配上酥脆炸紫菜,好正
唯一改善就係辣油另上可能會更好,客人可以自行調節
Uni  Lobster  Bisque  Arancini
Uni Lobster Bisque Arancini
以下close up欣賞下先
本質係炸risotto飯團嘅前菜做得非常精緻
意大利飯用咗西式高湯同龍蝦去煮
龍蝦味好鮮但唔會太霸道
面頭擺咗北海道海膽做點綴,鮮得嚟同脆嘅炸飯團有個對比
廚師表示為咗減低負擔感,海膽同飯團之間加咗少少酸忌廉,令食物感覺輕盈啲
好有心思🫡
中心仲有少少溶化咗嘅芝士,好香
Chicken  roll  w/  cauliflower  mimolette
三黄雞卷配椰菜花蓉
我叫呢道主菜係因為佢係手工菜
用咗三黃雞,夠香
煎到酥脆嘅菇片好好食,喺屋企煮都想學佢種煮法🤣
椰菜花mousse 有加到芝士,好香滑,出色
配埋脆卜卜嘅麵包粒好好食
Cacio  e  pepe
最後係羅馬傳統意粉之一Cacio e pepe
材料好簡單,只有意粉,黑椒,芝士
用咁少食材要做得好食有層次唔容易
黑椒夠新鮮,所以香味好足
芝士令到所有材料變成一體,但又會唔太膩
做得好好👏🏻👏🏻

呢度定價屬於中價位,未必會成為「大眾飯堂」
但係當作一個食品飲品質素都好嘅聚腳點,同朋友幾個星期嚟一次一定值得🙂‍↕️🙂‍↕️
Type of Meal
Dinner