疫情第五波以來都係家中自煮居多,難得出開去,就去咗太子一間人氣餃子店買外賣返屋企嘆吓,咁又可以煮少一餐!但係疫情之前日日排長龍,係咪真係咁好食呢?芝士粟米鮮肉餃 ($42 - 7隻)入口味道好甜,但係好似食唔到芝士味,我以為自己叫錯普通粟米鮮肉餃,味道唔錯,皮薄餡多!食得出係新鮮制作。芫荽鮮肉餃 ($42 - 7隻)加金沙醬(任何煎餃 +$15 可加配金沙醬)我本身係芫荽愛好者,不過我懷疑我只係鍾意食生的芫荽,味道好似同我想像中有些不同,熟咗的芫荽香味就大大減弱,但芫荽份量都幾多,芫荽愛好者可以一試。(任何煎餃 +$15 可加配金沙醬)煎餃上面放滿金沙醬,邪惡視覺效果一流!試一試個金沙醬,唔知咩原因覺得味道有點怪怪,又好似同我想像中不太一樣,所以我唔建議大家加$要金沙醬,加咗之後反而唔好食。羅漢果甘草茶 ($10支)- 甘甘地甜甜地,可以消除油膩感和煎餃的熱氣,值得買一樽解解渴。菊花蜜 ($10支)- 食完熱氣野真係要清清熱氣,再加上有疫情更加唔可以比自己喉嚨痛啦!係菊花水加上百花蜜糖,味道清甜。

芝士粟米鮮肉餃 ($42 - 7隻)

芝士粟米鮮肉煎餃

芫荽鮮肉餃 ($42 - 7隻)加金沙醬
(任何煎餃 +$15 可加配金沙醬)
芫荽鮮肉煎餃

(任何煎餃 +$15 可加配金沙醬)