2018-06-17
呢間餐廳開左一排,成日都好長龍,今日終於約埋班同事一齊試下。餐廳唔算多位,十二點三左右到都要排一陣,我地5個人應該等左十五分鐘左右就有枱。我地五個人叫左五款餃子加一份四川涼麵一齊食。四川涼麵有啲炒花生同麻醬加埋都幾香口灼至尊松茸豬肉餃(大碗)因為係灼,所以湯係另上。好香嘅松茸味,但食落都有啲淡。個湯又真係無咩味精,係唔錯嘅!粟米豬肉餃都幾大隻,大碗有十隻食完都有啲飽! 粟米同豬肉比例相若,比松茸香甜啲!椰菜雲耳豬肉餃清淡得黎加埋椰菜嘅爽口,又健康又好食。果道都算淡我地嘅焦點放在煎芝士餃同韮菜豬肉餃度!芝士餃其實唔多芝士,不過即叫即煎,所以非公上枱都仲係流心同脆!!最驚喜係芝士餃都有粟米咖,唔會好漏!韮菜餃就同平時食果啲差不多,但好多韮菜!整體黎講,煎軟心芝士餃最吸引!喜歡清淡嘅都可以試下椰菜雲耳餃同粟米餃。 松茸餃則有少少名過於實,不過一試無妨。
我地五個人叫左五款餃子加一份四川涼麵一齊食。
四川涼麵有啲炒花生同麻醬加埋都幾香口
四川涼麵
灼至尊松茸豬肉餃(大碗)
灼至尊松茸豬肉餃(大碗)
粟米豬肉餃(大碗)
雲耳椰菜豬肉餃(大碗)
我地嘅焦點放在煎芝士餃同韮菜豬肉餃度!
煎軟心芝士餃和煎韮菜豬肉餃