2024-10-08 224 views
呢間位於太子既小店好名好搞笑 叫做癡膠雞肉🤣位置唔多 一到lunch hour就見到排曬張龍😳佢係食養生花膠雞湯既 有個爐興住個米線 成碗都超熱辣辣🔥感覺上有啲似一人一鍋打邊爐 幾過癮~🤭羊肚菌花膠雞米線番茄花膠雞濃湯米線金磚豆腐雞既分量都唔少 有6,7舊雞件🐥雞肉嫩滑 重點係佢湯底超級好味!超濃郁 冇味精 好似住家屋企煲既湯咁🥰熱辣辣又養生 宜家天氣開始轉涼 冬天食仲正!2碗都有花膠 都唔細舊 有豐富骨膠原😍湯麵內仲有其他配料例如係蟲草花 紅棗 雲耳等等番茄湯既湯底都好飲 好清甜 不過個人就中意雞湯湯底多啲~ 2個湯都比我地飲曬!🤣小食方面我地叫左金磚豆腐,都係佢地招牌之一,果然外脆內軟,蘸上泰式甜辣醬更惹味,更加可以解膩

羊肚菌花膠雞米線
番茄花膠雞濃湯米線