2023-09-14 208 views
同行4人 book左7點鐘準時入坐帶位店員一句無尾音「限時90分鐘」就行開左,已經覺得有點突兀。-叫左一個4人餐 野食黎嘅速度唔慢但佢張枱唔算大張 所以野食開始黎齊,其實唔係好夠位放。最神奇嘅地方黎喇上菜嘅店員拎住碟食物企係枱邊望住張枱無位 佢唔出聲 亦都無動作 仲poker face咁???過左5秒到 我地咪幫佢整理下d碟 等佢有空位擺低 佢擺低完一句唔該都唔講就行開左。-跟住另外叫左個甜品 係窩夫黎,餐牌顯示要入座半個鐘內落,但我地落完佢好快就上左個甜品,但主菜嘅野食都未食完 所以搞到窩夫上面嘅雪糕溶,我地迫住一路食主菜 一路食甜品。亦都重複發生多一次枱面唔夠位 侍應唔出聲嘅問題…-漏單情況都有出現有兩個餐湯去到尾聲都無黎我地先醒起(用餐時間仲有三個字)就同侍應講聲 果個侍應亦都無講任何野,正常應該會講聲幫你跟下/睇下出左未?佢聽完就行開左 而個餐湯去到最後終於黎到同埋個侍應終於有講野「用餐時間夠 幫你埋埋單」-總結成個用餐過程睇得出員工之間相處係好因為佢地會係出餐區附近有講有笑-只係去到食客果到就無曬笑容 同埋係最基本嘅溝通都無講真 4個人食左1300蚊到係差唔多價錢但野食嘅質素
同行4人 book左7點鐘準時入坐
叫左一個4人餐
野食黎嘅速度唔慢

但佢張枱唔算大張 所以野食開始黎齊,其實唔係好夠位放。
最神奇嘅地方黎喇
上菜嘅店員拎住碟食物企係枱邊

亦都重複發生多一次枱面唔夠位 侍應唔出聲嘅問題…
漏單情況都有出現
有兩個餐湯去到尾聲都無黎
我地先醒起(用餐時間仲有三個字)
佢聽完就行開左
而個餐湯去到最後終於黎到同埋個侍應終於有講野
「用餐時間夠 幫你埋埋單」

總結成個用餐過程睇得出員工之間相處係好
因為佢地會係出餐區附近有講有笑
只係去到食客果到就無曬笑容

都好努力諗有邊方面值得讚下
冬陰公湯係幾好飲嘅
門面同埋裝修係幾特別嘅
不過如果有人餐我食多一次
我都唔會再考慮食呢間。
同埋呢間鋪有間姊妹店
叫The old book store by the so lonely club
希望果批員工會比呢間好少少🤏
真係唔洗多 識得基本溝通就夠

$350 (Dinner)
  • 大阪章魚燒意大利粉