2024-06-07
位於觀塘工業區的House FiftyEight,餐廳裝潢具有工業風格,佔地很大,有好多大卡位,好適合一大班同事朋友聚會及HAPPY HOURS。餐廳設有露台座位區,視野開闊。今日點左2個午餐,分別係紅酒燴牛尾及拿破崙雞肉焗螺絲粉,而餐湯也特別點了2款不同味道的。紅酒燴牛尾:肉質鮮嫩入口即化,醬汁濃郁鹹香,菇類和蔬菜吸收哂牛肉汁,十分美味。拿破崙雞肉焗螺絲粉:雞肉鮮嫩多汁,螺絲粉軟硬剛好,個汁酸甜適中,烤芝士香氣四溢。蘿宋湯:湯底比平時飲開既偏濃偏酸,正好是我喜歡的味道,湯料豐富,茄菜爽口健康。磨菇湯:湯底濃郁,磨菇香氣撲鼻,佢唔係磨菇蓉,係好多蘑菇細粒,好有口感。朱古力飲品:朱古力香醇濃郁,熱和冰凍兩種口感都不錯。餐廳推出多款優惠,例如身分證有5或8字,堂食會送HAPPY HOURS小食。午餐價格在百元左右,而且2點後仲有8折優惠,餐廳亦有專門FOR寵物食既寵物餐,有興趣可以向店員查詢。
朱古力飲品:朱古力香醇濃郁,熱和冰凍兩種口感都不錯。
午餐價格在百元左右,而且2點後仲有8折優惠,
餐廳亦有專門FOR寵物食既寵物餐,有興趣可以向店員查詢。