釜山商會

Busan Sanghoe
2024-10-24 513 views
香港人好鐘意食韓國菜包括我,今次老公搵到間新開重點係釜山嘅美食。最近都追睇黑白廚神對決,見到美食都即刻想試,今日放工去咗尖沙咀新開韓國主打釜山豬肉湯飯,環境寬敞,適合一家大細或者情侶撐枱腳,新menu 第一眼已經介紹咗釜山美食,當然急不及待,韓國oppa招呼我地,介紹咗佢哋最有特色嘅釜山商會豬肉湯飯,口湯夠味但冇食完口渴,淘飯有豬肉片菜同菇,份量都好夠,我就試埋佢哋嘅蔘雞湯,雞嫩滑微微蔘味唔搶,足料半隻雞紅棗棉棉糯米,加陪少去糊椒粒,韓國風味。另外店員話要試埋佢哋醬油蝦意大利麵,醬油蝦彈牙,另外明蝦亦好爽,佢哋嘅秘製蝦油掛晒每條意大利麵,真係香濃。三樣都合格有餘,下次可以試埋其他。提下每台都有鴨仔,原來係紙巾盒,非常可愛。
提下每台都有鴨仔,原來係紙巾盒,非常可愛。

2024-10-23
$220 (Dinner)
  • 釜山豬肉湯飯