2022-07-14 1095 views
616牛肉火鍋專門店成日都去,通常都係中午時間特式:呢間616好多分店,相信好多香港人都聽過,但我最鐘意去係佢尖沙咀嗰間分店(616麥子),因為佢環境最好,又唔多人,同埋呢間分店會有比較多嘅手工啤酒選擇,同埋好似淨係呢間分店先有串燒提供。食物:一人火鍋 - 最鍾意叫佢個一人火鍋,只係78蚊,但就有好多野食,有幾片牛肉,幾粒丸,兩隻蛋餃,兩舊豆腐,一隻帆立貝,一個蔬菜籃同一個主食,一個成年人已經夠飽,確實抵玩。熔岩沙嗲湯底 - 最鍾意叫佢呢個湯底用嚟淥公仔麵,入晒味,正到暈,淥烏冬都唔錯,因為佢夠杰身,都掛到汁。火鍋配料 - 佢有多款牛肉唔同既部位可以揀,蛋餃同丸質素都唔錯,如果淨係個一人鍋唔夠食,仲可以散叫佢其他肉類,lunch時段散叫餐牌其他食物有8折,幾抵食。小食 - 真心推介佢個小食,油趣魚皮,每次去親都會叫,好食到震,又爽又有少少辣,好香口惹味,送酒一流。飲品 - 有一般汽水,但最正係佢有多款手工啤酒揀,尖沙咀間分店有特別多手工啤揀,呢個都係我會成日去尖沙咀分店嘅原因。環境:餐廳環境好好,地方闊落光猛,枱又夠大,lunch時間又唔多人,坐得好舒服,又唔嘈唔迫。服務:服務態度非常
616牛肉火鍋專門店
成日都去,通常都係中午時間

食物:

服務:服務態度非常好,職員會好有禮貌好用心介紹食品食材,又會推介佢地既手工啤酒。

價錢:人均大約150。

總結:呢個價錢食到咁既火鍋係抵食,食物又好,又可以飲到唔既手工啤,又可以揀食下小食/串燒,極之推介。
$150 (Lunch)
  • 油趣魚皮