2022-09-19 1235 views
大師兄由澳門返咗嚟香港,係以前就話無咩大不了,但現時出入香港,又話3+4,又話什麼0+7,一個字 "亂" !人地澳門同大陸都正常通關,點解香港搞成咁?新加坡見到香港搞成咁,爽爆!愈講愈著!講翻食飯好過!大師兄想飲酒吹水,但又有師兄想話抱埋小朋友出席,而D師兄妹又忙無時間搵地點,於是搵場地就放在係我哩個中意四處搵美食嘅師弟身上!又要有酒飲,又要平民價又要有 VIP 房方便照顧小朋友又要唔好打邊爐因為對小朋友有一定危險又要交通方便就腳又要收得夜到12:00仲要時間唔多打親電話訂位都話full又要菜色唔太差,限制多多結果都任務成功訂咗旺角明記潮館!D師弟師妹有D準時有D又話遲D到食住等有D又話唔食嘢見吓大師兄 only,而哩方面明記潮館絕對有優點,明記自由出入,唔會好似D放題入場就要俾錢,又有時間限制.點咗椒鹽大瀨尿蝦,椒鹽鮮魷,凍螄蚶,墨魚豬耳鵝腸滷水三併,啫啫介蘭,石鍋明記炒飯,西蘭花帶子,京都焗肉排,溫公齋煲.餐廳好有心將椒鹽大瀨尿蝦分開三份,我再細心D,剝埋蝦殼方便D師妹食.瀨尿蝦肉嫩鮮甜,連同椒鹽入口更惹味.哈哈... 哩碟螄蚶考起班師兄妹,居然無一個識開殼,教咗三次佢地都唔識放放

愈講愈著!講翻食飯好過!

哈哈... 哩碟螄蚶考起班師兄妹,居然無一個識開殼,教咗三次佢地都唔識放放棄,而螄蚶肉鮮甜得嚟有酒香,結果做咗自私精我一個人掃哂,真羞家失禮哂!

中意食飯焦的話石鍋明記炒飯就唔必點,成個底都係飯焦!小弟年老了牙力退步唔食得太多飯焦.

京都焗肉排肉質鬆軟味酸酸甜甜份量又足,滿意.

成班師兄師弟師妹年多未見,大家都有好轉變,大飲大食大笑開心咗一晚,如果唔係限聚相信玩通頂!

香港幾時先復原?
溫公齋煲

鮮螄蚶