2023-11-26
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒❝推介🔥香港最好食Sukiyaki和牛壽喜燒🐮Lunch性價比超高!👏🏻日藉廚師席前烹調😍❞呢間尖沙咀新開既高級和牛壽喜燒大有來頭🔥由前すき焼 森久 Sukiyaki Mori Kyuu日藉師傅高橋佳介主理!😍主打關西風糖烤Sukiyaki🐮嚴選京都姬牛 師傅仲會席前烹調 最好就訂位🙌🏻 Overall超高質好喜歡🥰係我係香港食過最好食既Sukiyaki!👍🏻有預感會成另一預約困難店🥹❤️超推介Lunch性價比極高!😝▪️すき焼きセット"樹” $600 pp. (4.5/5)壽喜燒 樹套餐包前菜、茶碗蒸、4片和牛壽喜燒、蔬菜盛合、滑蛋飯、味噌湯、甜品✨係! 抵! 到! 爛! 😳🔥 和牛有3個部位 肉眼、西冷、2片牛肩(2片都唔一樣)✨油脂雪花紋超靚😍師傅先落糖再放入和牛煎香 再倒入秘製醬汁🥳和牛軟綿入口即融 醬汁香甜而油脂香爆發🤤點蘭王蛋漿口感更滑溜 配飯更係一流!😋(飯係任添!)蔬菜同和牛梅花間竹咁煮 一解膩感😇包括有蘑菇、豆腐、麵麩、白菜、洋蔥、蒟蒻絲等等🧅🥬食材新鮮 沾滿醬汁yum!!🥰最後仲有香甜和牛滑蛋飯 一定要留肚要食😋甜品以開心果雪糕作結🍨
❝推介🔥香港最好食Sukiyaki和牛壽喜燒🐮
Lunch性價比超高!👏🏻日藉廚師席前烹調😍❞
▪️すき焼きセット"樹” $600 pp. (4.5/5)
最後仲有香甜和牛滑蛋飯 一定要留肚要食😋甜品以開心果雪糕作結🍨大滿足!😍👏🏻
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍壽喜燒 樹
尖沙咀漆咸圍10-12號意酒店式公寓1樓
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_尖沙咀
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日本菜