2023-06-25
呢間係我好鐘意嘅上海餐廳🥰位於尖沙咀維多利亞港海旁 Victoria Dockside K11 Musea,港鐵上蓋,位置方便。懐舊復古風、裝修高級 、適合打卡、食物有水準、服務態度好👍🏻的海景餐廳。記得對上一次嚟係同芊豆B👧🏻嚟嘅!特登去同一個位置影相☺️呢一晚餐廳好full,因為booking 問題,我冇得即時入坐,侍應帶我到露天吧枱位置等待。又因為太忙漏咗杯比水我。因為這兩個原因,走之前經理送上了小小心意至歉💕分享一下我嘅晚餐😋SET MENU B 每位$780 (PER PERSON)前菜:陳皮糖醋排骨蔥油海蜇頭太雕酒醉雞醋椒野生木耳古法煙鴨蛋主菜:松茸燉嚮螺清炒河蝦仨椒鹽小黄魚蔥燒原條遼參蟹粉釀蟹蓋千戈菜花點心:鮮肉小籠包甜品:夜上海特色甜品以上套餐,仲可以優惠價升級至🤩原盅高湯火朣雞燉排翅 或 紅燒排翅(每位只需加 $280)😋我最鍾意❤️ 古法煙鴨蛋🥚!熱蔗汁都好好飲。其實成個餐我都覺得好好味!可以做飯堂(做常客)的一間餐廳
記得對上一次嚟係同芊豆B👧🏻嚟嘅!特登去同一個位置影相☺️
呢一晚餐廳好full,因為booking 問題,我冇得即時入坐,侍應帶我到露天吧枱位置等待。 又因為太忙漏咗杯比水我。因為這兩個原因,走之前經理送上了小小心意至歉💕
分享一下我嘅晚餐😋
點心:
鮮肉小籠包
甜品:
夜上海特色甜品
以上套餐,仲可以優惠價升級至