Restaurant: Jan Jan Kushikatsu (Kui Chi Mansion)
Terms & Details:
來到灣仔店,你會發現這家餐廳不僅提供最正宗的大阪燒烤串燒,仲有跟隨日本的用餐禮儀🥳為客人提供一盒日本椰菜🥬 而呢度嘅主食選擇多種多樣,有豬肉、牛肉、雞肉、魚肉、蝦肉、香腸和蔬菜,全部都是新鮮醃製⭐️ 獨特的調味真係一試難忘😚 最重要我哋最關注嘅一個位就係,「份量」!!估唔到佢哋除咗食材靚,份量都唔會令我哋失望🤩 餐廳的環境都充滿日式嘅風格🥰🥰今次我哋叫咗:📍明太子燒蠔 鍾意生蠔又怕腥味的朋友仔,真係要試下明太子燒蠔!🥹生蠔處理得非常好,一啲腥味都冇,口感好鮮甜。再加上濃郁的明太子醬汁,成個味覺都好滿足。蠔肉的鮮甜和明太子醬汁的濃郁完美融合❣️📍雞肉棒肉質細嫩又多汁,每一啖都能感受到肉汁的豐富滋味😋肉質軟嫩,輕輕一咬就散開,唔會太過硬🤓 而無菌蛋黃的加入令口感更加豐富🤤配埋雞蛋汁令到個成個雞肉棒昇華咗☀️炸天使蝦蝦好大隻,蝦肉非常鮮甜,而且一口咬下去,肉質仲帶有彈性,讓人感受到豐富的口感😚 另外,蝦殼的香味非常獨特⭐️牛臟煮牛臟煮睇落普通,但係我朋友至愛😍😍牛臟非常嫩滑,肉質飽滿,令人感受到肉汁在口中爆開的鮮甜。此外,牛臟的彈牙口感也讓每一口都充滿驚喜。除左牛臟本身嘅味道,牛汁仲蘊含牛肉嘅鮮甜,

今次我哋叫咗:

📍明太子燒蠔

📍雞肉棒

炸天使蝦

牛臟煮
牛臟煮睇落普通,但係我朋友至愛😍😍牛臟非常嫩滑,肉質飽滿,令人感受到肉汁在口中爆開的鮮甜。此外,牛臟的彈牙口感也讓每一口都充滿驚喜。除左牛臟本身嘅味道,牛汁仲蘊含牛肉嘅鮮甜,讓成道菜更加豐富😎

魔鬼魚乾
魔鬼魚乾非常新鮮,燒得啱啱好啊😎每一口都能感受到魚肉的鮮甜。此外,外層的魚皮燒到好酥脆😍但係肉質又保持著彈性。魚肉的鮮甜和魚皮的酥脆完美結合

燒蟹粉雞脾菇
燒得超級香,上面仲配埋雞肉一齊燒。鍾意食菇嘅我真係忍唔住嗌多咗幾份!!😍
2024-08-06
$120 (Dinner)
  • 半熟煮玉子
  • 天使蝦