中環嘅中心地帶原來隱藏咗一間來自大阪嘅御好燒老字號 —— 弁慶御好燒鐵板燒🔥 廚師同埋服務員都係日本人,真係有一種置身日本嘅感覺,滿滿嘅關西風味🎏餐廳裝潢簡潔而不失優雅🎑木質嘅桌椅同傳統嘅日式裝飾元素🎎營造出一種溫馨而舒適嘅用餐環境。而最吸引人嘅莫過於一排吧枱,坐喺呢裡可以近距離欣賞到廚師👨🏻‍🍳精湛嘅手藝。睇著佢哋喺鐵板上嫻熟地翻動住食材,為用餐增添一份獨特嘅樂趣。🟡生蠔大阪燒令我最期待嘅就係生蠔大阪燒🦪生蠔新鮮肥美,表面帶少許焦香,入面爆汁嘅海鮮味,大愛😍大阪燒嘅麵糊調製得恰到好處,喺鐵板上煎得金黃酥脆,裡面則非常鬆軟。上面有香脆嘅煙肉🥓再撒上滿滿嘅蔥粒,海苔粉🌿同特製嘅醬汁,味道濃郁,口感層次分明。🔴鹿兒島黑毛和牛鹿兒島黑毛和牛🥩可以講係人氣食品之一!和牛喺鐵板上烤制時,發出滋滋嘅美妙聲響,油脂迅速融化,散發出誘人香氣。肉質極其鮮嫩多汁,口感醇厚,每一口都充滿了牛肉嘅原汁原味同豐富嘅油脂香。廚師掌握火候恰到好處,使得和牛嘅外表微微焦香,內裡卻保持著粉嫩嘅狀態。搭配上特製嘅兩款醬汁🥣同新鮮蔬菜🍆既可解油膩,又增添更多層次嘅口感。🟠鹽麴烤伊比利亞豬鹽麴烤伊比利亞豬🍖表面呈現出金黃色嘅

🟡生蠔大阪燒

生蠔大阪燒

🔴鹿兒島黑毛和牛

🟠鹽麴烤伊比利亞豬

鹽麴烤伊比利亞豬🍖表面呈現出金黃色嘅誘人光澤,鹽麴嘅香味撲鼻而來。切開豬肉,裡面嘅肉質鮮嫩多汁,口感十分細膩,帶有一絲淡淡嘅鹹香,凸顯出豬肉本身嘅鮮美。搭配上韓式泡菜、生菜同埋大蔥絲,口感更加清爽可口。

🟢鐵板炒麵

麵條有嚼勁,喺鐵板上與各種蔬菜🥬肉類🍖同調味料🧂一起翻炒,香氣四溢。炒麵嘅味道調製得非常均衡,醬香味濃郁,鹹甜適中,每一條麵條都裹滿醬汁,十分入味。
鐵板炒麵

🟣每張枱旁邊都有鰹魚粉、青苔粉同埋七味粉,可以俾客人自行加添。
生蠔大阪燒
鐵板炒麵