餐廳有兩層,下面個層係石燒,上面果層係網燒,menu都有幾多肉類部位選擇😜套餐跟餐湯,羅宋湯味道好濃郁,比起平時飲嘅更濃稠少少。酸酸甜甜,帶點微辣,好開胃👍細細碗湯都十分足料,見到幾舊仔牛腩同蔬菜~石燒封門柳 $178 (180g)揀左最少180g都夠飽,仲有250g同320g選擇。封門柳雖然係比較瘦嘅位置,但肉質十分鮮嫩鬆軟,肉味濃郁,而且幾juicy😋!石燒北海道米豚肩 $168 (180g)餐廳新出左一款新豚肉,係日本首次出口、產量極少嘅和豚,員工介紹呢款豬係食北海道大米+特殊飼料嘅🐷~ 果然肉質會比較細膩柔嫩,肥肉好少,但食落仍然夠肥美。石燒完之後勁香,推薦大家試下🥰~雪糕 $38有好多款特別嘅雪糕口味,未係其他地方見過🤣例如紅棗茶、龜苓膏、廿八味,我試左紅棗茶同龜苓膏,味道同奶味中和返,所以唔會難接受,反而我仲覺得幾清新好好味,完全冇伏💓如果大家真係唔想試,都有其他普遍啲嘅味例如豆腐、朱古力、椰子等。

石燒封門柳 $178 (180g)

石燒北海道米豚肩 $168 (180g)

雪糕 $38