有咩開心得過係百忙之中抽時間同朋友促膝長談,咁耐無見好似有講唔完既話題。要傾得暢快,少不了夜色、酒月同美食。今日朋友帶左我黎呢間係荃灣大半夜都仲開既「夜燒店」,正正就係聚舊最需要既地方!內裡裝修偏向日系,花左好多心思裝飾,望落坐落都好C伏野食方面除左各式各樣特色日本串燒之外,仲有平時BBQ會見到既蜜糖腸同丸,啲回憶返晒黎!亦有不少小食炸物,包保食到大滿足日式串燒勁有心機,淨係睇上去都知花左唔少心機,整得好靚。味道都不失人意,無論口感定調味都做得恰恰好朋友係飯筒,話怕食串燒唔夠飽,點都要叫個飯。唔叫都唔知原來勁抵食!40幾蚊就叫到大大碗,雞扒同蛋大件到連飯都見唔到,配上蔥花色水更靚,雞扒煎到好香,配埋蛋汁食無得彈!脆雞炸雞唔係講笑真心畢生難忘,可以話係我食過最最最高汁既炸雞。神來之筆係面頭加左啲脆片,令到成件雞食落去更加有咬口更加脆,內裡爆汁唔洗講,試過返唔到轉頭!食到飽飽大家再咬下枝豆吹下水,面頭加左鹽食落更香口,邊食邊傾偈,一大樂事!

內裡裝修偏向日系,花左好多心思裝飾,望落坐落都好C伏

• 野菜豬肉卷