2024-11-04
朋友今次約我嚟中環食法國菜,見到地址都覺得有啲搞笑,不過就即管試吓啦,見到佢個餐廳裏面唔係裝修得好靚,不過正正常常一間西餐廳啦。咁我哋試食新嘢,不嬲都會嘗試廚師推介,見到洋蔥湯有個廚師啦,即刻叫一人一個!呢個洋蔥湯呢係好好飲個芝士好正,熱辣辣暖笠笠,絕對係一個好味嘅洋蔥湯,好彩一人一個唔使爭。之後再見到廚師推介嘅Blue mussels! 呢個真係唔係講笑,因為我冇expect過佢咁Fresh咁新鮮, 佢用個汁配搭得好清新,呢個絕對係要海鮮新鮮先做到嘅效果,所以呢個絕對推介!之後牛肉他他我就覺得不過不失啦OK可以食嘅進入主菜,係紅蝦意粉, 真係不得了個龍蝦嘅味係好濃郁,而且佢嗰個意粉掛汁,淡淡都係紅蝦嘅味道,精彩。最後就係我哋期待咗好耐嘅Apple Crumble廚師仲好有heart咁畫咗棵蘋果樹俾我哋㗎❤️最後呢餐我哋都好滿意🫶雖然餐廳唔係好靚, 但係佢做到唔使好似法國餐咁食四個鐘頭🤣乎合香港人需要🫶
之後牛肉他他我就覺得不過不失啦OK可以食嘅
最後就係我哋期待咗好耐嘅Apple Crumble