有時做野做到攰真係會好想好好獎勵自己,咁啱俾我上Openrice揾到呢間鋪頭,見到佢有優惠,決定去馬🤪🤪🤪一入門口,店員已經好友善,佢地會時刻留意客人,為我哋加茶。而且師傅會好詳細咁講解每一道菜,食嘅順序等…連擺碟方向都有留意,好瘋狂🫣♦️紫蘇汁煮南非鮑魚♦️鮑魚軟淋得嚟帶有𡁻口,下面有燉煮得好淋好入味嘅白蘿蔔,正!♦️刺身拼盤♦️師傅請我地由石垣鯛開始食,跟住係燒熟成油甘魚最後先食呑拿魚刺身,整體味道係由淡至濃。石垣鯛 食落去比較綿,同埋會滲出淡淡魚香燒熟成油甘魚 ,帶有灸燒的香味而呑拿魚刺身 係味道最濃郁豐富♦️呑拿魚蓉米餅♦️師傅提我哋呢度菜用手拎起食就可以了佢,最特別嘅地方係利用米粉做成鹽,食落口相對唔會咁鹹,而且入口即溶!佢哋個底係米餅,中間係醋飯,最頂係呑拿魚蓉加上葱同芝麻,真係好香。師傅仲用花瓣,海帶做裝飾。♦️海鮮茶碗蒸♦️非常鮮味嘅茶碗蒸,面頭有用有瑤柱絲、菇、蟹肉整成的芡汁,中間仲加咗嗚門卷、白果,蛋好嫩滑,冇牙齒都食到嘅一道餸👍🏻♦️蜆清湯♦️非常清甜,入面有海帶,蜆肉好肥嘟嘟,好飽滿❤️簡單反而顯功夫👍🏻⚜️鐵板燒部份⚜️♦️澳洲龍蝦🦞♦️佢用龍蝦膏去炒澳洲龍蝦,新鮮即劏龍蝦,入口彈牙鮮甜,

♦️紫蘇汁煮南非鮑魚♦️

鮑魚軟淋得嚟帶有𡁻口,下面有燉煮得好淋好入味嘅白蘿蔔,正!

♦️刺身拼盤♦️

石垣鯛 食落去比較綿,同埋會滲出淡淡魚香
燒熟成油甘魚 ,帶有灸燒的香味
而呑拿魚刺身 係味道最濃郁豐富

♦️呑拿魚蓉米餅♦️

♦️海鮮茶碗蒸♦️

♦️蜆清湯♦️

非常清甜,入面有海帶,蜆肉好肥嘟嘟,好飽滿❤️
簡單反而顯功夫👍🏻

⚜️鐵板燒部份⚜️

♦️澳洲龍蝦🦞♦️

佢用龍蝦膏去炒澳洲龍蝦,新鮮即劏龍蝦,入口彈牙鮮甜,真係無得彈👍🏻

♦️香煎鵝肝配多士♦️

鵝肝煎得好香,加上藍莓醬好襯,師傅請我哋最後先食黑豆 ,黑豆甜甜哋,好味😋

♦️牛柳肩♦️

師傅分別有厚燒、薄燒牛柳肩,厚燒五成熟剛好👍🏻旁邊仲有搭配青椒🫑仔,炸蒜,而薄燒牛柳肩入面包葱同炸蒜,好香👍🏻最後,用洋蔥沙我清一清個口,good❤️

♦️西班牙煙肉炒飯♦️

入面有葱、紅蘿蔔粒、西班牙煙肉、蛋,當然仲有飯,師傅炒飯好乾爽,調味剛好!

♦️炒芽菜♦️

自家調製炸蒜真係好襯個炒芽菜

♦️巨峰提子啫喱♦️

啫哩加上巨峰提子汁同脆米

佢哋環境好靚🥰食物又好,好推薦大家去幫襯一下❤️

2024-07-04