2019-03-12 89 views
琴日同朋友走左黎呢間共度一燒度食。本身見佢好似其貌不揚,都唔抱d咩期望,諗住求求其其食一餐算,點知食落真係令我對燒烤大有改觀。🤣首先,係整體環境方面,雖然佢無室內檯凳,但係d檯係乾淨ge,唔會有食物殘渣或者水珠係上面。除左見到門面好大個menu係上面之餘,每張檯都會有d落餐紙,可以係上面揀食咩(或者揀辣定唔辣)。而係食物方面,呢間鋪頭ge選擇算係都幾多下。除左本身有ge烤物(豬、牛、羊、魚)之外,佢仲有超級抵食ge酸辣粉。本身係網上見到佢d酸辣粉淨係得大辣、中辣、小辣同BB辣都有d小失望。因為我係完全唔食得辣🌶😂但係唔食粉又好似唔係好飽肚,點知琴日去到,發現佢多左唔辣,真係超級開心。我就叫左個五花肉(唔辣)酸辣薯粉,薯粉食落超有咬口,而d肉又唔會太韌,適中,食碗薯粉再加d串燒就已經係超正ge一餐。但係,琴日我同我個fd實在太低估佢d野食ge份量,我地兩個人叫到成檯都係野食,雖然真係好好食,但係真係超級飽。我地除左個粉之外,我地仲叫做左好多串燒。比如牛方面,我地叫左安格斯牛、牛舌,佢d牛係真係好好食🐂,唔會太老,仲好juicy,一咬落去d肉汁就出曬黎,真心特推。豬方面🐖,就叫左五花腩串同

豬方面🐖,就叫左五花腩串同豬肉年糕,以前睇youtube就好想試下豬肉年糕,真係都幾特別。豬肉有一陣燒烤特有ge鐵板味再加上年糕煙煙韌韌,成個感覺就會無齋食豬咁肥。

之後其實我地仲有叫d魚🐟,不過我個人唔係咁中意挑魚骨,所以我就無點食到,但係我個fd話白鱔係超級好食。

然後我地仲叫左d海鮮🐚🦐,比如聖子、扇貝、蠔同花甲。我覺得佢海鮮方面調味同火候都係處理得幾好,都係唔會過老。但係就可能會比較依賴海鮮本身ge品質。

仲有烤娃娃菜都係超級驚艷我,一d都唔乾,勁有水分,而且d調味好入味。

最後,不得不提,老闆好好人🤣超級健談,如果大家想食燒烤ge話,呢間我都係十分推介ge。