2019-06-25 83 views
如果鍾意食雞煲嘅朋友,今次就一定要嚟呢一間金啫試下。見到而家試食價最平188蚊起,如果七點後入座,218蚊人頭加一。雖然出面好多都係做緊呢個價錢或者平過佢。 但以一間任食雞煲來說,金啫有特色,有味道,有服務( 這裏的店員會為你烹調食材)。在這裏食雞煲是有次序的,首先你選擇所食的雞煲辣度。 雞煲你到的時候會店員會安排加熱十分鐘, 汁會越來越濃香氣撲鼻。 過咗十分鐘後真是忍不住口水了!食到咁上下會安排你去摸蜆,攞到幾多食幾多! 可惜我手細拎得唔多。之後店員會加入黃酒,海鮮醬等配料即場炒蜆及海鮮。雖然炒出嚟嘅蜆已經縮到好細, 但係真係夠鮮味。 再嚟之後就是牛肉炒烏冬,烏冬煙韌又唔會散。 又係必食之選,佢哋已經會default咗煮。最後我哋揀咗蕃茄濃湯作為我哋火鍋湯底, 湯底夠味,再加埋之前雞煲蜆肉同炒牛肉嘅精華!正。至於火鍋食材係自己任拎!牛肉嘅質素類似牛一嘅基本option。唔會太肥又唔會太瘦!比較特別啲嘅係呢度竟然有冰菜 同埋牛黃喉,仲有任食黑栢葉, 以任食雞煲火鍋來說,食物質素比出面平均值為高。