5 day(s) ago 0 views
💕聽朋友介紹呢間餐廳,特登預訂一晚過來食餐好,慶祝下週年紀念。🌃餐廳個設計好舒服,位置好闊落,卡位設計,雖然係燒肉店,但非常企理乾淨。我地訂左窗邊位置,可以望到啓德的景色。🍱前菜的種類唔少,有七款,味道唔錯,有個幾特別的南瓜蓉。一坐低待應就會幫你整爐邊蛋同粟米芝士,可以無限追加,我地每款都加左1次。🥩燒肉方面,月見牛肩肉,燒完之後搞勻隻蛋,再點蛋漿食牛胸肉雪花好靚,2邊共燒1分鍾左右就食得了。🥩黑毛豬梅花肉會另外上鐵板燒受熱就會均勻d,特別欣賞呢個加鐵板的設計,可以一次過燒牛,又可以燒埋豬。🐖話說第一次試呢個燒豬皮!好驚喜,燒完好軟熟,個醬汁調配得好好,感覺食緊滿滿的骨膠原。🥕韓式炒粉絲炒得好靚,鑊氣夠,配料剛剛好,好好食。🍰最後加埋個芝士蛋糕做甜品,好creamy,不過1人1個食到我地好飽,下次會試下其他甜品。

🍱前菜的種類唔少,有七款,味道唔錯,有個幾特別的南瓜蓉。

🥩燒肉方面,月見牛肩肉,燒完之後搞勻隻蛋,再點蛋漿食
牛胸肉雪花好靚,2邊共燒1分鍾左右就食得
了。

🥩黑毛豬梅花肉會另外上鐵板燒

🥕韓式炒粉絲炒得好靚,鑊氣夠,配料剛剛好,好好食。

• 食堂豬皮
  • 月見牛肩肉