2022-07-24 415 views
1881多數去打卡影靚相,今日就試下入面嘅餐廳,上網睇到依間專食牛扒嘅餐廳,就Book位試一試佢。餐廳環境配合1881環廿,有一種古色古香嘅味道。中午嘅Lunch menu $588 加一。有麵包、餐湯、前菜、主菜同甜品,無包餐飲。前菜會有3款,唔需要簡選,有左生牛肉Tartare,配上酸酸地嘅汁,味道濃,蓋過左生味,一啖連同蝦片放落口。另外有蟹肉沙律,魚子醬帶子,帶子鮮甜。餐湯會係濃濃嘅龍蝦湯,味道不過不失。到主菜,黎到扒房當然要食牛扒啦,我要左五成熟肉眼配磨菇汁。侍應會提供一條條類似試管裝住嘅鹽,向食客介紹,點樣配上牛扒,味道會最佳。個人認為牛扒Juicy,但唔會係超有驚喜果種。份量足夠。如果唔夠食嘅,仲可以簡選Side dish addition,但我已經夠飽,所以完全無考慮啊。最後甜品係cinnamon pear tart,比想像中大份,好香玉桂味,清新嘅感覺。如果跟餐可以配一杯餐飲會更好,同甜品一齊食

餐湯會係濃濃嘅龍蝦湯,味道不過不失。