2022-08-11 22 views
酒燒弄 大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖今日行緊大角咀時,超大雨!想行走都走唔到,咁岩隔離有間招牌用霓虹燈做成的串燒店「酒燒弄」,所以都決定入去食下同避下雨。餐廳裝修有少少香港舊色特點,坐落都幾舒服。食物方面串燒款式多,有d都係出面較難搵到,例如:雞皮、雞尾、雞頸等。另外,都會有d精選一人set!當然係我眼中都係酒酒酒!😍😍有好多唔同sake賣,正呀!🤤今次叫左個一人set b同埋yuzu highball飲1.一人set b佢有3個1人set,a/b/c,每個set串燒都有d唔同,價錢由二百幾至四百幾不等!我揀左中價的B set入面有10樣串燒!串燒質素高,火喉控制得宜,唔會燒到乾晒,調味都唔錯,唔需要我再落調味料!我最鍾意佢個雞翼,燒到皮脆肉嫰,正😋😋依一個一人set真係食到我勁飽!2.yuzu highball聞落好香柚子味道,酒味唔算濃,易入口加上柚子清香,可以化解左串燒嘅油膩,非常好😍整體黎講,餐廳環境舒適,食物質素高,適合三五知己坐低食下飲下傾下計。
酒燒弄
大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖

餐廳裝修有少少香港舊色特點,坐落都幾舒服。

今次叫左個一人set b同埋yuzu highball飲

1.一人set b