2025-01-21
香港話晒係美食之都,任何嘅食品料理都可以整得好出色。我自己最鍾意嘅菜式就係鐵板燒,咁啱朋友生日想搵個坐得舒服有氣氛嘅地方,所以我就book咗壽兵衞。店員介紹咗我哋兩個唔同嘅套餐。分別係 **Supreme Wagyu set** ($1280) 及 **Deluxe Wagyu set** ($980)。主要的分別係Supreme個set有A5及A4和牛,而Deluxe係美國及日本和牛。店員話牛肉可幫我地分,share食。所以我哋就一人order一個不同的set,咩都試吓。以下係我覺得好有驚喜嘅菜式:🍽️前菜三點磯煮鮑魚鮮嫩可口,蟹膏豆腐*很滑嫩及口感豐富,水雲酸醋清新可口,讓人胃口大開。🍣刺身三點帶子新鮮、口感爽滑,深海池魚肉質厚實、鮮味十足,牡丹蝦甜美彈牙,讓人一口接一口。🌊🥩海膽和牛他他呢個菜式超有驚喜!海膽好鮮甜,一啲都冇腥味,配合埋和牛他他,簡直係世一,完美融合!👅香煎牛舌外脆內嫩,香氣四溢,咬落去令人欲罷不能。🥩 A5牛肉眼肉質細膩,油花分布均勻,簡直係和牛中的極品,口感絕佳!🔥 A4和牛西冷入口即化,肉香撲鼻,讓人感受到牛肉的極致魅力!廚師嘅烹調口味恰到好處,我覺得價錢對得
🍽️前菜三點
🍣刺身三點
🌊🥩海膽和牛他他
👅香煎牛舌
外脆內嫩,香氣四溢,咬落去令人欲罷不能。
🥩 A5牛肉眼
肉質細膩,油花分布均勻,簡直係和牛中的極品,口感絕佳!
🔥 A4和牛西冷
入口即化,肉香撲鼻,讓人感受到牛肉的極致魅力!
廚師嘅烹調口味恰到好處,我覺得價錢對得起食物質素,所以推介!👍✨