2021-02-08 24 views
💁🏼‍♀️今次推薦大家黎到呢間位於土瓜灣(?)附近一個新商場既和食餐廳。雖然位置唔係好近地鐵站,但係食完呢一次,大家都覺得好值得,食物高質,價錢好合理,環境都好舒適闊落既餐廳!餐廳裝修好簡潔,播完一首首既日本歌曲,可能我地2點半黎食既關係,人流雖然唔多,空間都闊落,都吸引唔少住附近既居民一家大細黎食飯!👨‍👩‍👧‍👦野食方面種類算多,有便當、飯,拉麵烏冬同其他小食。💰價錢睇落就唔算貴,另外係唔洗加一,但應有服務都係有既,上菜都好快,所以我都覺得抵食!食物方面B10美國特級牛肩胛手打烏冬地獄辛辣($78)🔥有人為左睇我食到流哂汗,就叫我挑戰地獄辛辣湯底,不幸地,我又真係咁岩個日食得辣,湯底味濃得黎食完唔會覺得好口渴。辣味都夠,但唔會係辣到食緊川菜咁,所以好開胃。🔥🔥🍜手打烏冬好有咬口,唔會過軟過冰硬,作為非專業烏冬試食專員,呢款烏冬係高質的。🥩牛肉有牛味,肥瘦合適,以呢個價錢黎講成個配搭都好高質,值得讚!份量方面都唔細,女士一定夠飽!京都風蒲燒鰻魚便當($88) 🍱🥢 雖然我又真係唔太好饅魚,但呢個都唔錯!便當配芝士年糕同味增湯芝士年糕好香口,外面脆裏面軟,上菜個陣仲好熱。味增湯有啲太淡。
,食物高質,價錢好合理,環境都好舒適闊落既餐廳!

野食方面種類算多,有便當、飯,拉麵烏冬同其他小食。

食物方面

美國特級牛肩胛手打烏冬地獄辛辣

B10美國特級牛肩胛手打烏冬地獄辛辣($78)

🔥🔥

京都風蒲燒鰻魚便當

京都風蒲燒鰻魚便當($88) 🍱🥢

味增湯有啲太淡。饅魚都幾香,配埋個汁送飯一流!但飯稍為太軟身,但都冇影響成個便當既味道!

可樂餅:牛肉/南瓜

南瓜可樂餅

可樂餅 - 牛肉&南瓜 ($28/2件)🎃🐮

因為有人係咁講想食,就叫左兩件可樂餅試!上菜個陣熱到不得了,超脆口之餘,炸粉好薄!餡料好足,牛肉味好夠,南瓜好甜!可能我得係係香港食過最好食既可樂餅之一。真心推介!

作為日本食物瘋狂愛好者,真係好推介花火和食俾各位,尤其是好多唔食魚生既朋友。單單係炸物方面,就知佢唔係炸完一陣擺好耐再賣俾客人!而且仲要唔加一,真係好有良心! 希望長做長有,有機會會再返黎食!

2021-02-07
$100 (Lunch)
美國特級牛肩胛手打烏冬地獄辛辣
京都風蒲燒鰻魚便當