2024-10-20 311 views
喺大圍圍方行完街,想坐得舒服又食到好味嘅嘢,一定首選<갈비궁 Galbi Gung>🥰 餐廳裝修靚之餘,卡位真係坐得好舒服🤗 近呢幾年,新派韓式嘅燒肉餐廳大行其道,無論喺presentation,煮法,酒類配搭及前菜等等都創意十足,呢個方向絕對係致勝之處🫶🏻餐廳職員好快就上前菜,包括芝士粟米(自己燒),泡菜,辣蘿蔔,麻醬蓮藕,大豆芽,菠菜,薯蓉同孜然粉,樣樣都好好味,我推介係麻醬蓮藕,真係非常正呀😌 如果前菜唔夠食,只需要加40蚊就可以任食,一定要加🫶🏻🌟棉花糖木槿花和牛壽喜燒賣相真係好驚喜,個棉花糖仲大過個煲😆 落咗壽喜燒汁之後棉花糖個糖分令到個汁更加好味,職員好細心幫我哋做個壽喜燒,時間拿捏得好好,配埋蛋黃食一流👍🌟和牛牛舌盛牛舌好新鮮又夠厚身,點少少鹽已經好好食,另外仲有兩款好靚嘅牛肉,兩隻嘅部位同油脂分佈都唔同,實在太好味喇,滿足曬兩個願望🥰🌟拉絲芝士雞肉雞肉好新鮮,呢個size啱啱好,燒完再拼埋熱溶咗嘅拉絲芝士,一啖食晒,滿足感爆燈😎🌟慶州黑毛豬乘盛盒配生菜非常豐富,有用水果醬油醃製過嘅豬梅肉,五花肉,豬皮同豬腸,樣樣都好好味,要提一提大家就係豬皮同豬腸,燒嘅時候要留意,因為

🌟棉花糖木槿花和牛壽喜燒

🌟和牛牛舌盛

🌟拉絲芝士雞肉

🌟慶州黑毛豬乘盛盒配生菜
非常豐富,有用水果醬油醃製過嘅豬梅肉,五花肉,豬皮同豬腸,樣樣都好好味,要提一提大家就係豬皮同豬腸,燒嘅時候要留意,因為油脂較高,好容易會燒燶,但係配埋生菜,蒜片同大醬食真係一流😚 豬梅肉好入味,好嫰,配少少孜然粉好夾! 但係我最鍾意食就係五花肉,佢唔算好薄切,有口感,真係好唔錯😋

<갈비궁 Galbi Gung> 絕對係一間高質嘅韓式燒肉店,精緻同創意俱備,今次係我第二次嚟食,個menu已經轉曬喇,證明餐廳係keep住進步同想俾食客一種新鮮感,值得一讚🤩 最後,要提提大家叫呢度啲梳打飲品,我覺得好味又夠氣,食燒肉一定要飲有氣嘅嘢,我就叫咗一杯柚子檸檬梳打同青瓜檸檬梳打啦,咁先夾㗎嘛!真心推介🫶🏻

2024-10-16
$500 (Dinner)
  • 和牛牛舌盛合
  • 棉花糖壽喜燒三筋肉配肩芯肉