2022-12-17 717 views
*✲゚*。🍴高質土瓜灣西日Fusion菜😋啟岸呢度開左好多餐廳 今次嚟左我一直好想試嘅西日Fusion菜😆原來餐廳係用前米之蓮法國廚師團隊👨🏻‍🍳 唔怪之得食物擺盤咁精緻 味道都好好🤤
而且所有員工嘅服務態度十分之好 好有禮貌👍🏻
環境都幾舒服 整體用餐體驗好滿意☺️ 值得回訪💯宜家上Openrice book位仲會有discount‼️ $866兩位連加一 幾抵食🙆🏻‍♀️
Dinner tasting menu 包左Daily soup & bread + Starter + Main + Dessert 🍽️𝔻𝕒𝕚𝕝𝕪 𝕤𝕠𝕦𝕡 & 𝕓𝕣𝕖𝕒𝕕:湯係南瓜湯🎃 麵包配左紫菜牛油🧈 好特別😆
𝕊𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣: 💫 澳洲牛肉他他伴四川花椒酒配生鵪鶉蛋原來牛肉他他加花椒酒調味個味道係咁夾😍 賣相同味道滿分💯

💫 泡菜海膽明太子芝士波配韓式紫菜海膽份量好多 食落個味道幾有層次😆 不過我鍾意牛肉他他果款多啲😝

𝕄𝕒𝕚𝕟:
💫 特盛海鮮釜飯釜飯上面放左海膽、三文魚籽、魷魚同埋兩隻大蝦 海鮮幾鮮甜😋連蝦頭都放左入去一齊煮 成個飯都好香😝💫 宮崎A5和牛三文治配松露麵包烘到好香脆 A5和牛超級厚身😳
*✲゚*。🍴

海膽份量好多 食落個味道幾有層次😆
不過我鍾意牛肉他他果款多啲😝

𝕄𝕒𝕚𝕟:
💫 特盛海鮮釜飯
釜飯上面放左海膽、三文魚籽、魷魚同埋兩隻大蝦 海鮮幾鮮甜😋
連蝦頭都放左入去一齊煮 成個飯都好香😝

💫 宮崎A5和牛三文治配松露
麵包烘到好香脆 A5和牛超級厚身😳
用咗吉列方式處理 所以keep 到入面肉質軟嫩 保留到肉汁👍🏻 好好味🤤

𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥:
Daily cake 係古早味蛋糕🙆🏻‍♀️
另外仲有個Christmas special 嘅聖誕波波 (有黃色同綠色兩款)🎄
呢個係熱情果+檸檬撻 幾清新唔太甜 撻底都夠脆😋
✨ Dinner Tasting Menu ($488 for 1; $888 for 2)
+10% service charge
📍 Kaku @kaku_hk