2024-12-03
尖沙咀可謂多國菜嘅集中地😛男朋友今次發現咗間新開嘅越式Cafe同我去食~環境裝修幾靚,以白色為主調店內用咗越南特色掛畫、草帽同擺設點綴📷影相打卡都幾靚🥰我哋嗌左碗生牛肉河、越式五花腩肉燥法包、喜馬拉亞越式朱古力蛋糕🍹蛋椰可可、喜馬拉亞粉鹽忌廉咖啡牛肉河湯頭濃郁,飲得出係冇味精嘅出品🥰飲哂個湯底都冇問題👍 河粉軟硬適中而生牛肉都幾大塊鮮嫰滑溜。越式五花腩肉燥法包,包身焗到脆卜卜而五花肉燥頗香口惹味配肝醬同微酸嘅蘿蔔、青瓜、酸菜同芫茜食落唔會覺得好膩😋喜馬拉亞越式朱古力蛋糕同Brownie有異曲同工之妙😆一樣咁濃郁,香濃朱古力味配埋綿滑又微微咸嘅cream口感一流👍👍蛋椰可可😍香港相對少見嘅飲品🍸濃郁可可朱古力上面舖滿一層厚厚綿滑口感嘅黃色奶泡。飲落有微微蛋香同椰香又不失可可味,幾口味~喜馬拉亞粉鹽忌廉咖啡,有啲似奶蓋遇上咖啡🤤面層係帶有咸咸地嘅忌廉奶油飲落口感順滑而且又唔會冚咗咖啡嘅味道,幾唔錯。 雖然Menu唔算話超多選擇但品種還是多唔少選擇的,整體一個小悠閒感又幾好味。btw 店內嘅越南咖啡豆香很不錯一路食仲一路聞到店內有陣陣啡香🥰🥰
男朋友今次發現咗間新開嘅越式Cafe同我去食~
🍹蛋椰可可、喜馬拉亞粉鹽忌廉咖啡