今日去開尖沙咀又想食壽司🍣,於是揀咗呢間居酒屋試一試,餐廳比較細,可以訂位,因為係心血來潮無訂位,一個人去食都等咗15-20分鐘先入到去。本身以為有lunch set,但係原來得星期一至五先有,所以就散叫咗啲壽司、卷物同牛舌。壽司叫咗三文魚、灸燒左口魚裙邊、油甘魚同埋玉子壽司。壽司質素高👍🏻,特別係灸燒左口魚裙邊壽司,一陣陣的灸燒味,入口一股油香味,真係非常推薦!普通壽司一件大約$18-35,海膽、牡丹蝦同赤貝個啲就$7、80一件。另外仲叫咗一個海老天婦羅卷($62),一般係壽司店都係炸蝦卷,佢地加咗芝士幾特別,炸蝦嘅酥脆甘甜配上奶酪嘅濃香相得益彰,呢道海老天婦羅卷都值得一試😋。最最驚喜嘅係牛舌($78)🤩,呢間嘅牛舌係厚切牛舌,有啲鋪頭整嘅係薄切,好容易整到好韌,所以我比較鍾意厚切牛舌,口感同油脂都更豐富。呢間居酒屋整嘅牛舌鮮嫩多汁,經過燒烤處理後,散發出微妙的燒烤香氣。呢個牛舌一定係佢地居酒屋嘅MVP🥇。

壽司叫咗三文魚、灸燒左口魚裙邊、油甘魚同埋玉子壽司壽司質素高👍🏻,特別係灸燒左口魚裙邊壽司,一陣陣的灸燒味,入口一股油香味,真係非常推薦!普通壽司一件大約$18-35,海膽、牡丹蝦同赤貝個啲就$7、80一件。

海老天婦羅卷
燒牛舌
2024-04-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
海老天婦羅卷
燒牛舌