2022-10-06 201 views
大南街不嬲都好出名coffee shop, 但今日就想同大家介紹呢間近太子果邊嘅居酒屋 - 朝ASA😛.清酒煮蜆🍶 $78呢個清酒煮蜆真係好高質! 湯底有啲似關東煮, 好清甜但又飲到啲清酒味~啲蜆都好鮮甜!🤤.朝邪惡玉子燒🍳 $98玉子燒好邪惡, 好多芝士喺入面, 份量都好多! 好有蛋香味, 仲有啲蟹籽喺上面, 玉子燒嘅甜度好夠!!🤪薄牛豆腐壽喜燒🥩 $158我好鍾意壽喜燒個湯底!🙈 比清酒煮蜆濃味, 但都係比較清甜, 有唔少蔬菜, 仲有幾舊豆腐, 牛肉亦都有4-5大片, 唔係肥牛texture, 加分!!🤟🏻.月見雞肉棒🍗 $68去開日本/ 居酒屋嘅大家, 可能就成日食🙈 但今次其實係我第一次食hahahha~ overall 嘅質感都幾得意, 夾雜咗啲雞嘅軟骨入去?! 🤨 個汁係用咗雞蛋同醬油整嘅, 我覺得幾好食!🥳.鹽燒脆雞皮$30 鹽燒雞軟骨$30 醬燒雞頸肉$38燒物嚟講, 我覺得三樣都係差不多~脆雞皮好脆, 平日唔係好食雞皮嘅我都覺得唔錯!👍🏻 唔會話有好油膩嘅感覺, 反而有雞皮嘅香氣🤨 雞軟骨就正正常常, 反而雞頸肉就有驚喜! 調味好好! 好有口感, 又唔會話好肥膩嘅感覺
清酒煮蜆🍶 $78
朝邪惡玉子燒🍳 $98

薄牛豆腐壽喜燒🥩 $158
月見雞肉棒🍗 $68
鹽燒脆雞皮$30 鹽燒雞軟骨$30 醬燒雞頸肉$38
燒物嚟講, 我覺得三樣都係差不多~脆雞皮好脆, 平日唔係好食雞皮嘅我都覺得唔錯!👍🏻 唔會話有好油膩嘅感覺, 反而有雞皮嘅香氣🤨 雞軟骨就正正常常, 反而雞頸肉就有驚喜! 調味好好! 好有口感, 又唔會話好肥膩嘅感覺, 肥瘦適中!🤟🏻
啜啜啫喱柚子酒🥂
想講呢枝酒真係好驚喜!🥳 好好飲!!! 真係啖啖都有啫喱haha~ 而且酒味唔算好強, 好易入口, 柚子味甜度亦啱啱好, 唔會過甜又帶點酒味👍🏻

• 薄牛豆腐壽喜燒
  • 朝邪惡玉子燒