2023-09-08
一向都鍾意食手工意粉,一早已經聽過呢間FooDo @foodoonline ,主打各款手工闊麵,以手工意粉黎講佢既CP值好高!另外好驚喜既係佢地既薄餅同埋甜品都好好食!唔怪之得呢間鋪頭長期都咁多人食。1⃣️忌廉汁鳳尾虎蝦、菠菜葉配手作闊麵($104)(玄米茶跟餐) 手作闊麵食落係真係唔同啲架~食落有蛋香味而且彈牙有咬口,係高質既🤩而且佢好掛汁,個汁唔會好膩,配上三隻虎蝦,同埋啲菠菜葉一齊食好正~唔怪之得呢度既意粉咁多人讚!另外餐飲揀左玄米茶,清清地唔錯~ 2⃣️醃肉、蕃茄片、車打芝士、乾辣椒碎手作薄餅($101)(水果茶跟餐) 諗住佢地既薄餅都寫住係手作既,諗住順便試下,點知又比到驚喜我wor😳薄餅外圍係脆身既,但係批底係煙韌既口感,唔會乾,面頭鋪上左芝士去焗,醃肉帶鹹香,配埋酸甜蕃茄片,唔會感覺太鹹太單調,仲有啲辣椒碎係面,食落微辣惹味。水果茶好好飲!鍾意佢唔會太甜😌 3⃣️烤焗芝士雞塊($48) 有四大件,面頭有芝士烤過既味,食落係脆身既,入面既肉好厚、juicy,呢個價錢好抵食! 4⃣️焦糖脆脆蛋糕($54) 甜品作結😋外面既奶油唔會好甜,啱啱好,滿足到想食甜品既心但又唔會過份甜膩。面頭既焦
3⃣️烤焗芝士雞塊($48)
4⃣️焦糖脆脆蛋糕($54)
甜品作結😋外面既奶油唔會好甜,啱啱好,滿足到想食甜品既心但又唔會過份甜膩。面頭既焦糖脆脆好好食!脆得黎、甜得黎唔會痴牙,食多幾粒都鐘得食😋