2024-07-14
最近朋友去完日本旅行,問佢有咩特別野食正,佢話食燒肉最正,聽佢講形容d燒肉有幾好食,搞到我都心郁郁,一於捉埋佢去荃灣食燒肉!!!🌟🌟依間燒肉801未試過,決定試下佢,睇下夠唔夠日本好食!我地揀咗💡皇盛single餐,再加多個💡匠盛Double餐。皇盛single餐有黑毛和牛裹腹小排、蔥鹽味雞腿肉,仲有大判燒(黑毛和牛肩胛肉)。而匠盛餐有黑毛和牛腹柳小排、塩味上牛舌,Double餐肉量係有Double份量。我地配餐就揀咗🥬生菜同紫菜飯。黑毛和牛裹腹小排油脂最恰到好處,燒一陣就夠,面層焦香加油脂香,正到爆,加埋生菜食Fresh得黎又可以解油膩感。而牛腹柳小排就牛肉香味更濃,配埋店家嘅微酸燒汁,再加一淡紫菜飯,真係諗返起都覺得幸福!雞腿肉另外有一小蝶蔥鹽油,可以自己調節落幾多,燒爐將蔥香散發,同雞肉好夾!大判燒(黑毛和牛肩胛肉)肉質有多d咬口,牛香味都好濃。撈埋日本生雞蛋一齊食,層次較更加豐富!塩味上牛舌👅係薄切,食落爽口,好香口,再加一啖飯,一流!🍽 燒肉801 / Yakiniku 801(荃灣)📌 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓321-323號舖☎️ 2608 1338⏰ 星期
🌟🌟依間燒肉801未試過,決定試下佢,睇下夠唔夠日本好食!
我地配餐就揀咗🥬生菜同紫菜飯。
塩味上牛舌👅係薄切,食落爽口,好香口,再加一啖飯,一流!
🍽 燒肉801 / Yakiniku 801(荃灣)
📌 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓321-323號舖
☎️ 2608 1338
⏰ 星期一至日 12:30 - 22:30
#燒肉 #801 #Yakiniku #日式燒肉 #hkfoodie #HK