2022-05-30 1602 views
拍得住日本本地餐廳質素,推介要去一去#帝都酒店 #居酒屋料理 食左先講 (5⭐️最高)📌地址:YAMA(沙田)沙田白鶴汀街8號帝都酒店1樓前菜-輕燒三文魚芒果水菜(5⭐️)三件燒三文魚配上夏日芒果及蝦籽,加上開胃火箭沙律菜,其實都幾醒胃架😋😋三文魚份量唔算多。如果以價錢來說,勝價比唔高,但環境可以平衡番👍🏻主菜-和牛石頭飯(5⭐️)與一般日式石頭飯唔同,這個額外加了泡菜,食落感覺有少少酸辣的😆。同時選擇了小辣椒,起初以為好辣。咬落有爽爽的感覺,對食得辣的我,非常可口開胃☺️主菜-牛肉香味燒飯 (5⭐️)和牛香慢慢浸入飯中。飯、醬汁及肉的比例都是岩岩好,和牛又唔會太肥。非常好食,喜歡吃牛的我又係推介之一👍🏻👍🏻甜品 - 綠茶奶凍,丹波黑豆好特別的黑豆,咬落一d都唔粉,加上少少金簿,更加名貴🤩奶凍岩岩好,清清地唔會太凍,價錢合理😘😘

📌地址:YAMA(沙田)
沙田白鶴汀街8號帝都酒店1樓

前菜-輕燒三文魚芒果水菜(5⭐️)
三件燒三文魚配上夏日芒果及蝦籽,加上開胃火箭沙律菜,其
實都幾醒胃架😋😋

主菜-和牛石頭飯(5⭐️)
與一般日式石頭飯唔同,這個額外加了泡菜,食落感覺有少少

主菜-牛肉香味燒飯 (5⭐️)
。非常好食,喜歡吃牛的我又係推介之一👍🏻👍🏻

甜品 - 綠茶奶凍,丹波黑豆
輕燒三文魚芒果水菜
牛肉香味燒飯
綠茶奶凍,丹波黑豆
和牛石頭飯
2022-05-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
輕燒三文魚芒果水菜
牛肉香味燒飯