放工約咗朋友一齊嚟食「牡蠣🦪」,一入到餐廳好似去咗日本咁,日本店員態度親切☺️鐵盒燒牛蠔半打🦪第一次試放係鐵盒中燒烤既新鮮牡蠣, 非常有驚喜,鐵盒令牡蠣均勻受熱, 每粒都漲卜卜,肉質保持鮮嫩多汁😋加拉克萊特芝士🧀我既最愛😍 來自瑞士半硬芝士,先將表面烤熱溶化,再用刀刮取融化的部分,慢慢地淋上牡蠣,風味圓潤帶有濃郁果香般的鹹味,同牡蠣一齊食更有一番風味🥳山芋明太子鐵板燒😍新鮮的山芋磨成糊狀,搭配濃郁的明太子醬汁,山芋清淡口感同明太子鹹香好夾,食落去仲有八爪魚粒,非常有驚喜🥰煙燻鵝肝帆立貝🐚非常邪惡,因為有兩舊鵝肝,經過煙燻後既帆立貝,其鮮美更加凸出,搭配鵝肝的豐潤口感和煙燻的香氣,口感好有層次😋蟹籽三文魚籽釜飯🍚即叫即整釜飯,蟹肉既鮮美同三文魚籽既鹹甜完美融合,飯粒熟度岩岩好,放落左仲有飯焦🥰

鐵盒燒牛蠔半打🦪

加拉克萊特芝士🧀